Maribor je na Ibroxu klonil s 3:1, trener Darko Milanič pa ni mogel biti zadovoljen s predstavo svojih varovancev. Kritičen predvsem do igre v drugem polčasu.

»Rezultat ni dober, o tem ni dvoma. Odigrali smo dvoboj različnih polčasov. V prvem v določenem delu izredno dobro, v drugem pa v celoti slabo,« je bil po tekmi jasen Darko Milanič. »Skupaj je bilo to bistveno premalo, zato tekme ne moremo oceniti kot pozitivne. Oba polčasa smo slabo začeli, predvsem pa je nenavadno, da smo iz odličnega izhodišča po prvem tako slabo vstopili v drugi polčas in potem nismo nehali delati napak,« je še povedal Izolčan na klopi vijoličastih.

»Težko je reči, kaj je šlo narobe. Pričakovali smo njihov začetni pritisk in se ga v določene obdobju dobro otresli, ko smo začeli igrati po tleh in s kombinatoriko prihajali naprej. Kljub tisti napaki in hitro prejetem zadetku smo bili v nadaljevanju okej. Ko nam je zmanjkal Tavares v organizaciji igre, ki je bil v prvem polčasu res dober, pa nam ni več uspevalo. Preprosto smo naredili preveč napak proti tako kvalitetnemu nasprotniku,« je bil jasen Milanič.

»Ta rezultat nam otežuje delo«

Mariborski strateg je ob Derviševića in Vrhovca na sredini postavil Aleksa Pihlerja, ki se je po njegovih besedah dobro izkazal, tako kot tudi Klinar, ki je prvič igral v evropskem tekmovanju.

»Želeli smo z organizacijo igre umiriti nasprotnika, to se je vmes tudi zgodilo. Zato odločitev za Pihlerja, ki je odigral odlično. Tekmeci imajo izredno dinamiko, morali smo zmanjšati njihov tempo v igri naprej, saj nekateri naši igralci tega nimajo in potem je treba kompenzirati zadeve,« je še dejal Milanič.

»S Pihlerjem sem hotel doseči, da bi imeli več stabilnosti in to smo tudi dobili. Klinar je prvič igral v Evropi, tudi zelo solidno. Ker je nov, je na to začetno energijo rešil veliko zadev,« je o Pihlerju in novincu Klinarju povedal trener vijoličastih.

Za napredovanje bo potrebna popolna tekma

Mariborčani so z evrogolom Mitje Vilerja uspeli priti do zadetka v gosteh, a je tretji zadetek Rangersov tehtnico pred povratnim obračunom v Ljudskem vrtu prihodnji četrtek močno nagnil v škotsko stran.

»Gostitelji so v drugem polčasu vršili pritisk, niso pa nizali priložnosti. Mi smo v fazi napadov imeli nekaj poskusov, vendar nismo več uspeli nevarneje priti pred njihova vrata. Ta rezultat nam otežuje delo. Ker smo si med tekmo dovolili preveč napak, gradimo na tem, da še zmeraj zmoremo,« ne obupuje Milanič.

»Nasprotnik je dober, toda imamo kvaliteto, ki jo moramo pokazati skozi celotno tekmo, ne tako kot tokrat samo v enem polčasu. Treba bo nekaj spremeniti, narediti vse, da pospešimo zadeve v igri. Še enkrat bo osnova v dobri pripravi na tekmo. Ni nam všeč, da izgubljamo, tega nismo vajeni in vse bomo naredili, da bi bili v povratnem dvoboju na najvišjem mogočem nivoju,« je zaključil trener Maribora.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice