Za jutrišnji večni derbi, na katerem bo lahko Maribor osvojil že 15. naslov državnih prvakov, je na voljo le še 300 vstopnic. Posebna tekma, posebno vzdušje, posebno koreografijo pripravljajo tudi Viole.

»Priprave ne potekajo nič drugače, kot pred vsemi drugimi tekmami. Osredotočeni smo maksimalno na zadevo, ki nas čaka. Od včeraj se čuti, da se dogaja nekaj pomembnega. Komaj čakamo, da se tekma začne,« je uvodoma povedal Darko Milanič. Tako mariborskega trenerja kot enega najpomembnejših igralcev vijoličastih veseli veliko zanimanje za derbi: »Spet poln stadion, super tekma. Vemo, kaj moramo narediti in smo pripravljeni,« sporoča Martin Milec.

Nikoli misliti, da je tekma končana

Izolčan na klopi Maribora pričakuje derbi, ki bo veliko ponudil na obeh straneh igrišča. »Derbiji so sestavljeni iz večsmernega prometa. Momenti naše prevlade in momenti, ko bo treba znati potrpeti, se bo izmenjevalo. Te momente moramo dobro izkoristiti in prestati,« pravi strateg vijoličastih.

»Morali bomo lačni golov, ne le enega. V nobenem trenutku ne smemo misliti, da je tekma gotova,« je osredotočenost v vsakem trenutku poudaril Milanič, ki ne želi posvečati pretirane pozornosti na derbi izpred šestih let, ko je Maribor prav tako potrdil naslov državnih prvakov na večnem derbiju v Ljudskem vrtu.

Milanič pričakuje nekoliko drugačno Olimpijo

Ljubljančani bodo na večnem derbiju igrali še pod četrtim trenerjem. »Pričakujemo zelo drugačno Olimpijo kot pri Barišiću in malo drugačno kot pri prejšnjem Pevniku. Olimpija ne bo takšna, ki bi od samega začetka jurišala v napad. A pripravljeni bomo tudi na to. Pripravljamo se na vse. Dobro se bomo morali odzvati, saj imajo kvaliteto,« opozarja Milanič.

Trener Maribora pričakuje tekmo na evropskem nivoju, na kateri bodo odločale podrobnosti. »Ker želimo zmagati, se bomo morali odlično odzvati, ko smo visoko od daleč našega gola in ko bomo blizu našemu golu,« dodaja.

Na zmago od prve do zadnje minute, a ne brezglavo

Pričakovanja pred derbijem, po katerem bi lahko z navijači slavili 15. naslov državnih prvakov, je izrazil tudi desni bočni branilec Maribora. »Samo zmaga nam prinaša naslov, zato drugega ne pričakujemo. Igrali bomo na zmago od prve do zadnje minute, a verjamem, da kljub temu ne brezglavo. Pričakujete lahko evropski Maribor, ki zna odigrati takšne tekme,« napoveduje Milec, ki si želi, da bi navijačem podarili zmago in nato skupaj proslavili naslov državnih prvakov.

Milec je opozoril tudi na nevarnosti, ki pretijo iz ljubljanske strani. »Imajo kar nekaj posameznikov, ki znajo odlično odigrati tekme z visokim tehničnim znanjem. Vsi vemo, kaj lahko pričakujemo tako od vsakega posameznika, kot od celotne ekipe. Poznamo se, odigrali smo že kar nekaj tekem. Tisti, ki bo bolj zbran v določenih trenutkih, bo na koncu zmagal,« je sklenil 27-letnik.

Cretu kaznovan, Šuler znova poškodovan

Milanič pred jutrišnjim derbijem večjih težav nima, saj je večina igralcev nared. Zaradi kartonov bo manjkal Alexandru Cretu, potem ko se je prejšnji teden že vrnil na treninge, pa se je znova poškodoval Marko Šuler. Ob njem vijoličasti še vedno ne morejo računati na usluge Luke Uskokovića, ki je že dolgo poškodovan in ga po besedah Milaniča čaka še dolga rehabilitacija.

Milanič ne želi posvečati pretirane pozornosti tudi dejstvu, da bo pravico na jutrišnjem derbiju delil novinec Bojan Mertik in ne Matej Jug ali Damir Skomina, kot so nekateri pričakovali. »Saj sta verjetno tudi Jug in Skomina enkrat prvič. Verjamem, da si je tudi Mertik s svojo kvaliteto zaslužil to pozornost,« je dejal.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Košarkarica (nepreverjen)

Starejše novice