Na presenečenje vseh so vijolični včeraj nenadoma popustili, kar je privedlo do nepričakovanega poraza.

Čeprav je na včerajšnjem derbiju kazalo, da bodo vijolični zakoličili še eno zmago, so na presenečenje vseh doživeli prvi poraz v letu 2017. 

»Nasprotniku, ki ni imel rešitve, smo omogočili, da tekmo zmaga. V zadnjih desetih minutah se je nerazumljivo zgodil padec zbranosti. Bistveno premalo smo igrali v tistih trenutkih, nismo delali, kar bi morali in kar bi si želeli,« je za NK Maribor komentiral Darko Milanič v prvi izjavi po zadnjem sodniškem žvižgu.

Med 81. in 85. minuto so preprosto nehali igrati

Kot je še komentiral, je igra med 81. in 85. minuto drastično izgubila na moči. Zanj je ta dogodek še vedno zavit v meglico. “Težko razumljivo, dejansko smo nehali igrati. Ko je bilo več prostora, smo izpeljali nekaj zelo dobrih akcij. Zabili smo fantastičen gol, imeli priložnost, ko bi lahko oziroma bi morali povišati rezultat. Potem pa se je počasi zgodila izguba nadzora. Rinili smo naprej, brez da bi si želeli dlje zadržati žogo, s tem pa bi nam se odpiral prostor za nove zaključke.

Kot je še povedal, ga tovrstno popuščanje zelo skrbi in upa, da se kaj takšnega ne bo zgodilo več nikdar.

Rešilni povratni obračun

Četudi so navijači in igralci domov odšli sklonjenih glav, pa spodbuja dejstvo, da bo že čez nekaj dni, 12. 4., v Ljudskem vrtu moč prisostvovati povratnemu obračunu.

»Nismo zadovoljni, da smo izgubili. Sploh na takšen način. Tega si nikakor nismo želeli, tudi potek tekme je kazal, da ne bo tako. Toda imamo še 90 minut v Ljudskem vrtu, ko bomo skušali narediti vse, da se uvrstimo v finale. Zdaj pa se usmerjamo nazaj k prvenstvenim obveznostim,” je še komentiral.

Foto: Jure Banfi

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice