FOTO: Jure Banfi
Za nogometaši Maribora je izjemen teden. Ob poletni igri in dveh zmagah jim je na roko šel tudi remi med Olimpijo in Domžalami. Devet krogov pred koncem za Ljubljančani zaostajajo le še 5 točk.

Mariborčani so v nedeljo v Novi Gorici razbili domačine in za hrbet vratarja Sorčana spravili kar pol ducata zadetkov. Ob izjemni predstavi, ki je zaokrožila uspešen teden, v katerem so se Ljubljančanom približali na pet točk zaostanka, je razumljivo od dobre volje prekipeval Darko Milanič.

»Razumljivo, da takšna predstava veseli. Zabili smo šest golov, igrali dobro, imeli še kar nekaj priložnosti in gledano v celoti je težko kaj dodati. Ocena prikazanega je zelo, zelo dobra. Lepo je videti fante tako razigrane,« je Izolčan povedal za klubsko spletno stran.

Prerojeni Dervišević z dvema podajama

Tudi včeraj sta z učinkovito in kombinatorno igro v napadu navduševala Luka Zahovič in Jan Mlakar. Ob njiju pa je Milanič izpostavil še dobro igro Kramariča, Hotića in Derviševića. Slednji je bil več kot leto dni v Ljudskem vrtu na seznamu odpisanih, v letošnji pomladi pa se je vrnil v kader Maribora. Milanič je nekaj besed namenil tudi predstavi Ljubljančana, ki se mu s koncem letošnje sezone izteka pogodba. V Novi Gorici je ob dobri igri zabeležil še dve asistenci.

»On je v mojih mislih že kar nekaj časa. Takšne tekme, ko gradiš strategijo na določen način, oddela zelo dobro. To pa ne pomeni, da bo zagotovo igral tudi naslednjič. Ko je tekma, na kateri predvidevaš, da bo treba igrati tako, je on top izbor. Obakrat je odigral zelo dobro in zdaj je na njemu, da se še naprej bori zase, s tem pa za celotno moštvo.«

Šesti zadetek Maribora je Goričanom zabil kapetan Marcos Tavares, ki je še drugič v igro vstopil s klopi. »Nek najin dogovor je, da mu za dodatno spodbudo rečem, pojdi na igrišče in ga zabij. Znova mu je uspelo. Veliko pomeni, da nismo posamični, ampak ostaja naša moč v kolektivu. Fantje, ki prihajajo v igro, razumejo trenutek. So zelo zavzeti in prispevajo svoj delež,« je še dejal Milanič.

Trener vijoličastih je pohvalil tudi povratnika Blaža Vrhovca, ki je svojo vrnitev proslavil z zadetkom. »To si je zaslužil, ne zaradi zadetka, ampak zaradi odnosa, ki je pravi. Gol bo pripomogel k samozavesti, vendar je bistveno spoznanje, da je on eden tistih, ki nikdar ne odnehajo.«

Le še 5 točk za Olimpijo

Milanič je poudaril dvig samozavesti. »Podoba moštva se je zelo spremenila. Zmage te naredijo drugače, na igrišču delujemo razigrano, prepričljivo.« V tem tednu je namreč Mariborčanom uspel »povratek« in približanje vodilni Olimpiji. Razlika do vodilnih tako znaša pet točk, kar pomeni, da bo boj za državni naslov še pester.

»Dolgih 9 tekem je še pred nami. Naša naloga je, pri tem se bom že ponavljal, še vedno enaka, vendar nujna. Da se pripravimo samo na prvo naslednjo tekmo in ne gledamo na druge, ne gledamo na zaostanek. Ob tem pa se skušamo približati tej predstavi proti Gorici. Menim, da smo tega sposobni, saj imamo moč in res delamo velike korake naprej. Vemo, kako zapletena so gostovanja v Kidričevem, zato bo pomembno, da zadržimo to konkretnost v napadu in v vseh delih igre. Da ohranimo moštveno ravnovesje, ko konkretno napadamo, a tudi odlično branimo,« se je Milanič dotaknil prihajajoče tekme v Kidričevem.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice