Foto: Jure Banfi
Maribor je v sredo v Šiški pričakal letos še neporaženi Bravo in že pred tekmo je Darko Milanič poudarjal, da se bo vijoličastim zoperstavila zelo organizirana in nevarna ekipa.

Maribor je tekmo odigral v močno okrnjeni zasedbi, saj je manjkalo kar devet nogometašev. Vse je že dišalo podaljških, ko je v 95. minuti Maribor izpeljal popoln preobrat. Amir Dervišević je podal iz kota, v sredini pa je bil najvišji Aleksandar Rajčević, ki je z zadetkom Maribor popeljal v četrtfinale Pokala Slovenije.

O dogajanju v Ljubljani je za uradno spletno stran NK Maribor spregovoril avtor odločilne poteze v sodniškem podaljšku. 

»Ni bilo podcenjevanja, vsi smo se pripravili, da bo zahtevna tekma. Trener nas je opozarjal, da je Bravo dobra ekipa. To so tudi pokazali s tem, ko se se dobro postavili na igrišču in nas ogrožali iz protinapadov, nam zabili 2 lepa gola. Igra nam nikakor ni stekla in zgodila se je tista tekma, ko se potem mučiš, če slabo začneš. Morali bi odigrati bolj mirno in bi tekmo prej odpeljali v pravo smer. Ni izgovorov za slabšo predstavo, a je najbolj pomembno, da smo na koncu izvlekli zmago,« analizira Rajčević.

Milanič: Manjkal je hitrejši pretok žoge.

»Težko je, ko ne igraš nekaj časa in moraš spet ujeti ritem. Ker imamo veliko poškodovanih, mora trener v tej fazi posegati po rotacijah. Zdaj se nam je nabralo precej težav, a je kader dovolj širok. Ko kdo manjka, je prostor za drugega. Vsak skuša pomagati ekipi na najboljši način in veseli me, da smo dosegli cilj, čeprav po težji poti,« še komentira situacijo Rajčević.

Trener vijoličastih Darko Milanič opozarja, da je znova do izraza prišla specifika pokalnih tekem: »Nasprotnik je bil dober v branjenju in učinkovit v protinapadih. Če bi po 1:1 namesto vratnice zadeli za vodstvo, bi lahko igrali bolj mirno in bi se izšlo bolj prepričljivo. Manjkal nam je hitrejši pretok žoge, ni bilo prostora ob zgoščeni postavitvi nasprotnikov in smo kot močno orožje izkoristili prekinitve. Že nekaj časa ne igramo v popolni zasedbi in to se pozna. Ko bomo znova imeli na voljo vse igralce, bo tudi podoba na igrišču bolj prepričljiva.«

Maribor v prvenstvenem boju v soboto ob 20.15 čaka Krško.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice