Olimpije zdaj ne smemo podcenjevati, se strinja tudi športni direktor NK Maribor Zlatko Zahovič.

Med odštevanjem do pokalnega derbija so vijolični v Ljudskem vrtu pripravili tiskovno konferenco, na kateri sta spregovorila trener Darko Milanič in mariborski vezni igralec Aleks Pihler. Slednji je sicer dejal, da so pričakovanja pred tekmo visoka, toda da je cilj tekme ne izgubiti. S temi besedami se trener vijoličnih ni najbolj strinjal, ampak je pristavil, da ciljajo le na zmago:

"Iskali bomo samo pozitiven rezultat. V tem trenutku remi zagotovo ni pozitiven rezultat."

Bo ranjen lev ugriznil nazaj?

Milanič je še izpostavil, da si je pri Olimpiji trenutno zaradi nove menjave trenerja težko vzpostaviti jasno sliko, nikoli se namreč ne ve, kdaj bo ranjen lev znova ugriznil. "Ponavadi je to tako, da ko ima nekdo težave, je uvodni del tekme zelo pomemben. Tudi tokrat smo prepričan, da bo tako. Na začetku moramo biti suvereni, da tega ne bomo dopustili," je dejal trener vijoličnih in pristavil, da bodo mariborski nogometaši na tekmi morali odlično odigrati, če bodo želeli zmagati.

"Treba je iti v tekmo, kot da je Olimpija v najboljši formi.” 

Pred gostovanjem v Ljubljani pa se je oglasil tudi Zlatko Zahovič, ki je za uradno spletno stran NK Maribor dejal, da vijolični Olimpije ne smejo podcenjevati: “Polfinalni dvoboj z Olimpijo je treba vzeti s spoštljivim odnosom do nasprotnika, kajti v polfinalu nihče ni po naključju. Olimpija je naš največji tekmec, so v stanju, kakršnem so, kar pa za nas ne pomeni lažje naloge. Razumljivo je, da imamo svoje načrte, toda osnovno izhodišče te tekme je v spoštovanju do Olimpije.”

Ne glede na trinajst točk prednosti na lestvici in vse ostale okoliščine gredo vijolični po besedah Zahoviča na derbi z nabojem na najvišji stopnji: "Med prvenstvom in pokalom ne bomo delali razlike."

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice