FOTO: Jure Banfi
Po porazu z Domžalami je mariborski trener Darko Milanič izpostavil številne priložnosti, ki so si jih priigrali njegovi varovanci in grobe sodniške napake, ki so po njegovem mnenju vplivale na potek tekme.

Izolčan na klopi Maribora je bil zadovoljen s tempom in igro svojih varovancev, razen v prvih desetih minutah in na začetki drugega polčasa. »Igrali smo naprej, imeli kopico priložnosti. Nasprotnik se je spretno in srečno ubranil,« je povedal Darko Milanič in že takoj izpostavil sumljive sodniške odločitve: »Z normalnimi odločitvami sodnika, bi lažje rešili tekmo.«

Milanič: Sodniške napake so bile zelo grobe

Milanič je imel v mislih drugi zadetek Domžalčanov in situacijo v 78. minuti tekme. Pri golu so sodniki po prepričanju Mariborčanov spregledali prepovedan položaj. V drugi situaciji pa je Jasmin Mešanović sam krenil proti vratarju Mulaliću, branilec Dobrovoljc ga je spotaknil, sodniška piščalka pa je ostala nema, čeprav so vsi na stadionu in pred televizijskimi ekrani pričakovali rdeč karton.

»Moje mnenje je, da so bile sodniške napake zelo grobe. Razočaranje v slačilnici je veliko,« ob tem pa je še dodal: »Skrbi me kriterij. Popravili bomo morali realizacijo. Ustvarjamo si toliko priložnosti kot redkokdaj. Morali bomo zadevati,« je del krivde za slab rezultat vnovič pripisal slabi realizaciji.

FOTO: Jure Banfi

Razočaranje po prvih štirih

Največjo priložnost na srečanju je zapravil Luka Zahovič, ki po dveh zgrešenih enajstmetrovkah nikakor ne more zabiti mreže. Tako je v prvem polčasu iz neposredne bližine v nebranjen gol zatresel le zunanji del vratnice. Darko Milanič je po tekmi poudaril, da ima še vedno vso zaupanje v 22-letnega napadalca, ki je znan po svojem nosu za gol.

»Ne vidim, da bi bil Zahovič v najslabši formi med napadalci. Bilo bi bistveno drugače, če bi zadel,« je povedal Milanič.

Z izkupičkom po uvodnih štirih spomladanskih tekmah Milanič ni zadovoljen. »Izkupiček je manjši, kot bi moral biti,« je priznal in dodal, da nikakor ni težje igrati doma, čeprav Mariborčani v Ljudskem vrtu ne zmagujejo.

Preberite še

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice