Nogometaši Maribora so v Domžalah v zaključku tekme iztržili remi. V šestminutnem podaljšku so Mariborčani krčevito iskali nujno potrebne tri točke, a jim do konca tekme ni uspelo zabiti in slaviti.

Mariborčani se iz Domžal vračajo z mešanimi občutki: »Ker je pozno, je dobro, a bi morali že prej,« ocenjujejo za uradno spletno stran NK Maribor.

»Res smo imeli veliko priložnosti, tekma je bila zelo dobra. Ne glede na vmesni zaostanek sem ves čas imel občutek, da bomo zadeli in da te tekme ne moremo izgubiti, saj je bilo storjenega veliko pozitivnega. Škoda, da smo zadeli samo enkrat. Ko zabiješ tako pozno, rečeš, da je tudi točka dobra. Toda glede na to, koliko truda smo vložili v tekmo, ne moremo biti povsem zadovoljni. Moramo pa tudi izpostaviti, da je nasprotnik igral zelo dobro,« priznava trener vijoličastih Darko Milanič.

Bi lahko tekma šla v povsem drugo, bolj mirno smer?

»Redkost je, kar se je že drugič zgodilo v kratkem času, da smo Domžalčane v 2. polčasu prisilili, da se tako branijo v svojem kazenskem prostoru. Ko prevrtimo film tekme, smo res imeli veliko obetavnih situacij. Škoda, da iz prvih dveh priložnosti nismo zadeli vsaj enkrat. Ob tem pa smo dobili zadetek na neprimeren način. Ne bi rekel zaradi nepazljivosti, ampak ob tolikšnih izkušnjah se nam ne bi smel zgoditi. Na začetku 2. polčasa smo bili po nepotrebnem v takšni podobi, s tem smo si otežili nadaljevanje, a smo uspeli dobiti točko na zahtevnem gostovanju,« ocenjuje Milanič.

Remi ni spremenil izhodišča na lestvici, Mariborčani tudi po 32. krogu ostajajo pri točki zaostanka: »To je dobro. Poskušali bomo zadržati ta nivo, energijo, ki jo imamo. In predstave na visokem nivoju, popraviti pa obdobje v igri, ko nismo bili dobri. Glede na to, v kakšni fazi tekmovanja smo, se razumljivo povečuje tudi nervoza. Toda znamo se soočati s situacijo, gremo naprej po svoji poti in tudi v Krško se bomo odpravili v soboto z jasno izraženim ciljem.«

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
totenheim (nepreverjen)

Nič se ne bojte mariborčani,da bi videli vi v Olimpijin tabor kak se jim tam hlače pajtlajo,bi rekli ,dajmo jih naružit za cirka osem dni.

totenheim (nepreverjen)

seveda

Starejše novice