FOTO: Jure Banfi
Evrogol Dina Hotića je Mariboru prinesel prednost po prvi polfinalni tekmi Pokala Sloveniji z Muro in v vijoličast tabor vnesel vsaj nekaj mirnosti. Trener Darko Milanič je bil zadovoljen z energijo svojih varovancev, spregovoril je tudi o spremembah.

»Potrebovali smo ta trenutek individualne kvalitete na visokem nivoju, ki je odločil trdo, zahtevno tekmo proti hitremu, agresivnemu nasprotniku, proti kateremu imaš malo prostora,« je uvodoma po tekmi povedal Darko Milanič. 

»Toda energija, katero so fantje pokazali od začetka do konca tekme, je prinesla ta uspeh. Vsako drugačno obnašanje bi bilo slabo. Hotić je veliko storil v fazi defenzive, ta gol pa je pomenil nadgradnjo njegove igre,« je poudaril Izolčan.

Kljub končni zmagi podoba vijoličastih v prvem polčasu ni bila na dovolj visoki ravni, kar je priznal tudi Milanič. »V prvem polčasu smo imeli nekaj slabih odločitev v zadnji tretjini, pri pripravi zaključkov,« je povedal. V drugem polčasu so vijoličasti dvignili tempo, Mura je nekoliko padla in Maribor je postajal vse nevarnejši.

»Hoteli smo ta odziv, videla se je ta dodatna energija in odločnost v igri, z ustrezno mentalno pripravo, nas je pripeljala do pomembne zmage. Smo pa imeli preveč nezanesljivosti pri sprejemu, igra ni stekla, kot smo si želeli in poskušali ob pobudi ter organizaciji igre,« je še dodal.

Na klopi nova obraza

V strokovnem štabu je prišlo do sprememb, ki jih je napovedal Zlatko Zahović, udejanjil pa Milanič. Prejšnjega fizioterapevta Zlatka Milišića je nadomestil Mirzet Sprečo. Druga sprememba je pri kondicijskem treningu, saj je dosedanjega glavnega kondicijskega trenerja Marka Borka, ki je ravno včeraj praznoval 38. rojstni dan, nadomestil njegov dosedanji pomočnik Milan Vulović.

»Naredili smo zelo pomembne rošade, si porazdelili naloge. Odločil sem se za nekatere zadeve, ki upam, da nam bodo prinesle rezultat. Vsak od nas bo dobil nove zadolžitve, nekateri bodo zadržali dosedanje. Gremo naprej z nekaj prerazporeditvami in z novo energijo, to je najpomembnejše,« je o spremembah spregovoril strateg vijoličastih.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
janban

Nobene energije nisem videl.Tekma je bila skoraj negledljiva.

Starejše novice