Nogometaši Maribora se že veselijo jutrišnje tekme, Tavares pa obljublja, da bodo našli način, da zabijejo gol.

Pred mariborskimi nogometaši je jutri prva tekma lige prvakov proti Spartaku iz Moskve. Občutke pred tekmo na razprodanem Ljudskem vrtu sta na današnji tiskovni konferenci razkrila trener Darko Milanič in kapetan vijoličnih Marcos Tavares.

Trener je na začetku poudaril, da za izkušene fante to ne bo prva tekma v ligi prvakov, je pa kar nekaj takih, za katere bo to prva tekma in se že zelo veselijo igranja na takšni tekmi. Starejši, izkušnejši igralci imajo pomembno vlogo v ligi prvakov, kot tudi v domačem prvenstvu, saj morajo pokazati odgovornost do mlajših soigralcev. Kapetan ekipe je povedal, da se vsi nogometaši že veselijo jutrišnje tekme in da bodo naredili vse, da dvoboj tudi dobijo.

Milanič se je dotaknil tudi Valona Ahmedija, ki je nekaj časa odsoten z igrišča. Povedal je, da je Ahmedi v zelo dobrem stanju, kljub temu da nekaj časa ni igral. V zadnjem času je Ahmedi imel veliko tekem, igral je v reprezentanci, kar je zanj bilo nekaj velikega, zato je bilo pomembno, da je imel čas za počitek in regeneracijo.

Število nasprotnih branilcev še neznano

Pomočnik trenerja Saša Gajser si je tekmo med Spartakom in Rubinom ogledal v živo, tekma pa ni spremeninla pogleda na trenerjevo mnenje o jutrišnjem tekmecu, saj že nekaj časa večinoma igrajo po isti strategiji. Strateg vijoličnih je povedal, da ne vedo, s kakšno postavo bo Spartak stopil na zelenico, vendar so se pripravljali na dva različna scenarija, na igro s tremi ali štirimi branilci.

Treningi so potekali odlično, zato so pripravljeni na obe različici njihove igre. V medijih je bil Spartak označen za »outsiderja«, vendar se Milanič s tem ne strinja, saj je mnenja, da v skupinah lige prvakov ni »outsiderjev«.

Rusi imajo na Ljudski vrt slabe spomine, saj je na tem stadionu slovenska reprezentanca leta 2009 izločila rusko v napredovanju na svetovno prvenstvo. Milanič je poudaril, da bodo naredili vse, da bodo ponovili zgodbo slovenske reprezentance in tokrat premagali klub iz Moskve.

NK Maribor, od tekme proti Schalkeju, še na domači zelenici ni izgubil evropske tekme. Kapetana vijoličastih veseli, da bodo prvo tekmo odigrali prav doma, pred domačimi navijači, ki jim dajejo še poseben zagon in motivacijo, zato se bodo potrudili se bodo, da bodo našli način, da zabijejo gol.

Ponovno brez Zahovića

Prepoved udeležbe Zlatka Zahovića na igrišču je za vodstvo pomenila veliko spremembo, saj so si morali drugače razdeliti vloge in dogovoriti, kako bo potekala njihova komunikacija med tekmo. Milanič je povedal, da ni bilo večjih težav ob tem, saj smo ljudje prilagodljivi.

Kakšno je stanje Vršiča?

Trener je povedal, da je Dare Vršič poškodovan in zato ne sodeluje v nogometnem treningu. V kratkem pa pričakujejo njegov povratek, saj poškodba naj ne bi bila resna.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice