FOTO: Jure Banfi
Zgodba včerajšnjega dneva je bil ponujeni odstop Darka Milaniča z mesta glavnega trenerja NK Maribor, ki pa ga športni direktor Zlatko Zahović ni sprejel. Pred odhodom na Norveško je o tem spregovoril tudi glavni akter.

»Včerajšnji dan je bil popolnoma normalen. To je že stara zgodba,« se je na začetku izjave nekoliko sprenevedal Darko Milanič, kot da včeraj ni celotna športna javnost govorila o dogajanju v Ljudskem vrtu. Informacija je izbruhnila potem ko 51-letni Izolčan ni vodil nedeljskega treninga. »Bilo nam je čudno, da niste zmeraj prisotni. Ni nenavadno, da prvi trener ni na regeneracijskem treningu,« je sedmo silo nekoliko oštel trener vijoličastih.

»Ponudil sem odstop po tekmi. Človek včasih reagira tudi čustveno,« je pojasnil. »Reagiral sem po tekmi tako kot sem. Pogovorili smo se, že od včeraj pa je zadeva rešena in misli so pri nalogah, ki jih imamo,« je dodal Milanič, ki so ga vprašanja o dogajanju po tekmi s Sežano zmotila. »Lahko govorimo samo o tem. Mislim pa, da je bolj pomembno to, da imamo pred seboj izredno pomembno srečanje. Mislim, da sem povedal vse. Ponudil sem odstop, ni bil sprejet, pogovorili smo se po tekmi,« je pogovor o ponujenem odstopu skušal zatreti strateg Maribora.

Milanič: Zabijmo iz prve priložnosti!

Milanič je v nadaljevanju govoril samo o jutrišnjem izzivu vijoličastih, ko bodo v Trondheimu skušali nadoknaditi slabo izhodišče s prve tekme v Ljudskem vrtu.

»Izredno težko srečanje je pred nami. Na domačem igrišču smo imeli popolno kontrolo, pa smo izgubili zaradi enega momenta. Naj zabijemo iz prve priložnosti,« si želi trener vijoličastih. »Z malo sreče, da se nam potem obrne pravi moment.«

»Igramo proti moštvu, ki je pokazalo kvaliteto. Imajo hitrost. Morali bomo razkirati, o brezglavju pa ne govorimo. Iskali bomo gol od prve minute naprej,« napoveduje Milanič.

Andrej Kotnik je na evropski tekmi staknil poškodbo in je še vprašljiv za jutrišnjo tekmo. Po besedah iz mariborskega tabora bo danes na uradnem treningu skušal trenirati, odločitev o tem, ali bo igral pa bo padla šele jutri. Po poškodbi se je sijajno vrnil Luka Zahović, ki je že po nekaj minutah igre v soboto zatresel mrežo. Tega se veseli tudi Milanič. »Luka je zraven. Enostavno rabimo gole, zato je v mislih.«

Vrhovec: Verjamemo, res verjamemo

»Ne smemo iti neumno v tekmo in prehitro izgubiti še te šanse, ki jih še imamo,« je pred odhodom na letalo povedal vezist Maribora Blaž Vrhovec. »Verjamemo, res verjamemo. Moramo čim prej zabiti prvi gol, potem bodo tudi oni postali nervozni,« je prepričan 27-letnik.

»Videlo smo že tudi večje povratke. Upajmo, da bo tudi nam uspelo. Morali pa bomo to narediti na svoj način,« poudarja Vrhovec.

Dogajanje v zvezi s ponujenim odstopom Milaniča do igralcev po besedah Ljubljančana v vijoličastem dresu ni prišlo. »Naredili smo čisto normalen regeneracijski trening. Za igralce ni imelo vpliva. O tej zadevi se nismo pogovarjali, na ekipo nima vpliva. Trener je z nami govoril le o nogometnih zadevah.«

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice