Darko Milanič je spregovoril o pričakovanjih v zimskih pripravah.

Nogometaši NK Maribora se po zimskem premoru počasi vračajo v tekmovalni ritem. Že jutri se bodo nogometaši zbrali, v sredo bo potekal že prvi trening. Zadnje dneve premora so nogometaši izkoristili za aktivnosti po individualnih programih, tako da se bo v sredo pričelo skupno delo na že postavljenih temeljih, so sporočili iz uradne spletne strani nkmaribor.com.

»Kot med prejšnjim zimskim premorom je bil najprej na vrsti popoln počitek, potem pa smo pripravili program dela v dveh skupinah. Tisti ki so manj igrali, so začeli prej. Po tako uspešni sezoni je bilo prijetno uživati v prostih dnevih, potem pa je že ustrezal trening. Tisti tedni, ko smo res potrebovali počitek, so mimo in verjamem, da se igralci že počutijo kot jaz ter komaj čakajo, da se spet zberemo,« je pred začetkom priprav pojasnil trener vijoličastih.

Potek zimskih priprav

Načrt zimskih priprav je natančno in temeljito pripravljen. V sklopu zimskih priprav bodo mariborski nogometaši odigrali 11 pripravljalnih tekem, tako da bodo do 24. februarja v želeni podobi. Milanič je poudaril, da imajo načrt, a bo izvedba odvisna predvsem od vremenskih razmer.

»Zima zahteva od nas tudi veliko prilagodljivosti. V predalu moramo vedno imeti tudi načrt B, trenerji in igralci. Tisti, ki so dolgo z nami, vedo, kaj jih čaka. Mlajši pa se dobro, hitro priključijo in verjamem, da bomo izpeljali celotno pripravljalno obdobje vsaj tako kot lani,« je še dodal strateg mariborskih nogometašev.
 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice