Za poraz so krive individualne napake.

Sinočnji ligaški izziv v Celju se je končal z vijoličastim porazom (Celje - Maribor 2 : 1), krive pa so, kot piše klub na uradni spletni strani, individualne napake.

»Grobe, usodne napake, ki smo jih naredili, so odpeljale tekmo v neželeno smer. Če jih narediš toliko, ne moreš zmagati. Prvi polčas smo igrali napačno, krilne napadalce imeli preveč v sredini in nam ni steklo. Kljub temu smo imeli priložnost, da bi zadeli iz enajstmetrovke. Nasprotnik ni igral drugače kot običajno v dvobojih z nami, imel je tempo proti naprej, zgostil je prostor pred svojim golom. V 2. polčasu smo naredili korekcijo, bili konkretnejši, zadeli in skušali še dvigniti ritem, potem pa spet velika napaka, ki je odločila tekmo,« je o včerajšnji tekmi povedal Darko Milanič.

»To je zdaj tisto obdobje, ki ga vsaka ekipa mora prestati. Naš cilj je bil narediti serijo, ni se nam izšlo. Veliko kvalitetnih igralcev se mora zdaj spraviti do tega, da odpravimo napake, ki nas drago stanejo. Da bomo znali tekmovati, da najdemo tisto pravo pot in pridemo do zmag, ki prinašajo vse.«

Redko se zgodi, da Maribor beleži 3 zmage v šestih evropskih tekmah, medtem ko v šestih prvenstvih zgolj eno. Od otvoritve proti Triglavu se domače prvenstvo razpleta v nasprotju s pričakovanji.

»Tisti začetek nas je spravil v težko situacijo, ko nekaj moraš in se znajdeš pod pritiskom. Tekme se nabirajo, v trenutku, kjer imaš zaupanje in manj tekem, je vse skupaj bolj sveže ter se takšne napake ne dogajajo, kot se nam med stopnjevanjem ritma.«

Kako se pobrati po tej neprijetni situaciji?

»Razočaranje je prisotno v prvem trenutku, to je razumljivo, toda volje in želje ne smeš izgubiti. Takoj zatem začneš razmišljati, kaj smo si povedali in to upoštevaš. Moramo imeti kvaliteto, da iz teh zadev, ki se nam dogajajo, nekaj izvlečemo, potem pa spremenimo. To je dejstvo, napak je preveč. Ne glede na okoliščine pa se ekipa mora odzvati in ima priložnost že v četrtek,« še pišejo o njegovih besedah na klubski strani.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
FRANC PETROVIČ (nepreverjen)

Res,prišlo je za tebe Mila-nič tisto obdobje,ko se moraš posloviti,imaš igralce,nimaš taktičnihzamisli,nimašrezultatov,kaj ti preostane,palico v roke in ribarit,no saj že tu ribariš v kalnih vodah,sramoto delaš klubu in mesto,Bay,bay.

Navijac (nepreverjen)

Tezko obdobje je ze kar nekaj casa.negledljivost igre tudi..prej se je to pokrivalo sedaj pa se rezultata ni in vec nobenih izgovorov.uprava tiho kot mis in zakopani ko noji z ritjo vun da.....sportni direktor ima svoje izpade in bisere ki se jih naleze se sincek ob veleumnem izvajanju penala.....vse isto samo koledar se premakne ....

Mila-NIC (nepreverjen)

dej izoljancek....ne prbijej....in spizdi ze nazaj na morje....na pomol....babice pecat...

Mbcan (nepreverjen)

Lahko gre tudi Zahovic, ti gospodje si mislijo, da so mali bogovi in da brez njih ni kluba, pozabljajo da smo navijaci srce kluba!!!

Ban, Cotar, Zahovic, Milanic, Harc in ostali nadutezi pozabljate, da smo Maribor navijaci!!!

gost27 (nepreverjen)

Ribar baje vsak noč ribari v Dravi in trenira za ribarjenje v morju - kjer se bo specializiral za ciplje!!!!!

Starejše novice