Žreb je določil, da se bo Maribor v prvem krogu kvalifikacij za uvrstitev v Ligo prvakov pomeril z islandskim Valurjem. Ples kroglic sta že pokomentirala športni direktor Zlatko Zahović in trener Darko Milanič.

»Žreb je takšen, kakršen je. Prva zadeva, ki jo je treba izpostaviti in je izredno pomembna za slovenska moštva v evropskih kvalifikacijah, je - samozavest, samozavest, samozavest. Pri NK Maribor pa je enakega pomena tudi pravilo, da je podcenjevanje strogo prepovedano, ne glede na to, da smo v tem dvoboju favoriti. Če bomo te segmente dali skupaj, gremo naprej. Samozavestno in brez podcenjevanja bo naša osnova za kvalifikacije ter za vsako tekmo posebej,« je poudaril Zlatko Zahović.

Milanič: Lahko smo zadovoljni

»Ker je bil v tej ožji skupini tudi bistveno močnejši nasprotnik za prvi krog prvak Poljske, smo lahko zadovoljni z žrebom. Toda moramo biti zelo spoštljivi do tekmeca, ki je prvak Islandije. Pred dvema letoma smo že imeli izkušnjo z islandskim prvakom, pozitivno, v tistih obeh tekmah smo pokazali več kvalitete, vendar predvsem zaradi spoznanja, da smo bili zelo dobro pripravljeni na dvoboj. Takšno načelo velja tudi tokrat, trenutni podatki so nam na voljo, osnovne informacije o moštvu Valurja imamo, sledi še natančna analiza. S tem je konec debate o žrebu, začenja pa se temeljita priprava na otvoritev sezone,« pa je dejal Darko Milanič.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice