FOTO: Jure Banfi
Nogometaši Maribora so na prvi pripravljalni tekmi nižjeligašu iz Mozirja zabili kar osem golov. Darko Milanič je zadovoljen z delovno vnemo, a zaskrbljen zaradi številnih poškodb vijoličastih. Izven pogona še vedno Rudi Požeg Vancaš.

Za visoko zmago Maribora je dvakrat zadel novinec Andrej Kotnik, med strelce pa so se vpisali tudi Rok Kronaveter, Saša Ivković, Blaž Vrhovec, Marcos Tavares, Nino Žugelj in Aleksander Rajčević. Uvodna pripravljalna tekma je bila po besedah stratega vijoličastih Darka Milanič bolj ali manj običajen trening. Izolčan na klopi Maribora je zadovoljen s prizadevnostjo igralcev, malo manj pa z velikim številom poškodovanih nogometašev. Tako še vedno ni v pogonu niti najdražji nogometaš vijoličastih vseh časov Rudi Požeg Vancaš.

»Delovna vnema je na visokem nivoju, žal pa smo v priprave krenili s štirimi poškodbami. Uskokovića dolgo ni in ga še dolgo ne bo z nami, Požeg Vancaš še ni povsem okreval po poškodbi, ki ga je ustavila v finišu pomladi v Celju, Bajde ima težave še iz obdobja pred pokalnim finalom, Kolmanič pa se je poškodoval na finalni tekmi mladinskega pokala,« je zdravstveni karton moštva povzel Milanič.

Požeg Vancaš odsoten vsaj še teden dni

»Spodbudno je, da bosta Bajde in Kolmanič od ponedeljka že vadila brez omejitev. Požeg Vancaš pa se še ne more pridružiti moštvu. Po opravljenih pregledih bo treba počakati vsaj še en teden, tako da bo nadaljeval z delom po samostojnem programu. To je gotovo zelo moteč dejavnik, veseli pa, da druge zadeve potekajo po predvidenem načrtu,« je še dejal trener vijoličastih.

Priprave v Prekmurju

Prva pripravljalna tekma je pokazala dober odziv novincev, ki se hitro prilagajajo na novo okolje. »S tem, kar sem videl v prvem tednu, sem zelo zadovoljen, kar pa me ne preseneča, saj sposobnosti fantov odlično poznamo. Dobili smo kakovost, mirnost, pravi nogometni značaj, tako da so prvi vtisi pozitivni,« je zadovoljen Milanič.

Po vadbi v domačem okolju se Mariborčani danes odpravljajo v prekmursko pripravljalno bazo v Moravskih Toplicah. »Zdaj se bodo zahteve stopnjevale, na vrsto prihajajo zahtevne prijateljske tekme, saj bo hitro šlo zares. V tem tednu bo že več aktivnosti in potrebovali bomo še več osredotočenosti. Ne samo zaradi tekem, tudi zaradi spoznanja, da moramo določene zadeve v naši igri ponoviti in jih glede na novince tudi prilagoditi. Osnovni namen, je da bi se čim bolje uigrali. Na voljo imamo še tri tedne, priprav ki jih moramo izkoristiti na najboljši možni način, ob popolni zbranosti vsakega posameznika,« poudarja Izolčan.

Vijoličasti se bodo v tradicionalni pripravljalni bazi v Moravskih Toplicah mudili vse do sobote, ob treningih pa bodo odigrali dve pripravljalni tekmi. V sredo proti Akhmatu, v soboto pa proti moštvu Cracovie.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice