FOTO: Jure Banfi
Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije je zaradi izključitve in nešportnega vedenja ob protestiranju zoper sodniško odločitev z eno tekmo prepovedi kaznoval Darka Milaniča.

Čeprav se je NK Maribor ostro odzval na sobotno izključitev Darka Milaniča in zatrdil, da trener vijoličastih nikomur ni izrekel ničesar, se Izolčan vendarle ni izognil kazni disciplinskega sodnika Nogometne zveze Slovenije. Roman Rogelj je namreč Milaniča, ki je v zadnjih dneh večkrat izrazil prepričanje, da ne pričakuje kazni, kaznoval z eno tekmo prepovedi. Vijoličasti bodo tako jutrišnjo tekmo v Krškem znova igrali brez Milaničeve taktirke.

Disciplinski sodnik je Milaniča kaznoval zaradi odstranitve s trenerske klopi, ki je bila posledica nešportnega vedenja ob protestiranju zoper sodniško odločitev. Pisna izjava trenerja Maribora ni pomagala, je pa sodeč po sklepu disciplinskega sodnika služila zgolj kot olajševalna okoliščina.

Olimpiji ukor, Gorici ostra kazen zaradi vdora

Disciplinski sodnik tokrat ni bil prizanesljiv tudi do drugih klubov. Tako si je zaradi kršitve predpisov NZS in pravil nogometne igre z neupoštevanjem protokola pred začetkom tekme Olimpija prislužila ukor. Tekma v Stožicah se je namreč začela s petminutno zamudo, ker Ljubljančani v slačilnici niso našli dresa Roka Kronavetra.

Gorica bo morala zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev poravnati kar 6.600 evrov kazni. Pripadniki njihove organizirane skupine Terror Boys so namreč prižigali bakle na tribuni, žaljivo vzklikali nasprotni ekipi in njenim navijačem, izražali sovraštvo oziroma nestrpnost in tudi vdrli na igrišče ter z metanjem bakel med gostujoče navijače povzročili prekinitev tekme. Ob tem so Goričani zaradi kršitve dobili pogojno kazen ene domače prvenstvene tekme brez gledalcev.

Zaradi žaljivega vzklikanja nasprotni ekipi in njenim navijačem so kazen v višini 550 evrov Muri prinesli tudi njeni navijači.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
janban

Če ne bi dal pisne izjave bi ga doživljensko izključili iz nogometa.Nikaj Srbi so strogi.

Starejše novice