FOTO: Jure Banfi
Nogometaše Maribora danes ob 19. uri čaka povratna tekma tretjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov z norveškim Rosenborgom. Kljub zaostanku vijoličasti optimistični in prepričani, da jim lahko uspe preobrat.

Mariborčani so včeraj z letalom prispeli v Trondheim, kjer so v večernih urah opravili uradni trening in novinarsko konferenco. Kljub izraziti temperaturni razliki (le nekaj nad 10 stopinj Celzija), se vijoličasti ne predajajo. »Dež, mraz, sneg, sonce, vseeno. Je kar precejšnja temperaturna razlika v primerjavi z Mariborom, toda sem smo prišli z jasnim ciljem. Po preobrat, po napredovanje!« je odločen kapetan Marcos Tavares

»Mi smo Maribor! Za nami so številne preizkušnje, takšne in drugačne. Vemo, kako se soočiti s takšnimi situacijami. Napak s prve tekme, s katerimi smo Rosenborgu omogočili prednost, ne smemo ponoviti, smo pa sposobni popraviti učinkovitost. Izziv je velik, vendar naša misija ni nemogoča. Lahko zabijemo tudi tri gole,« je napovedal Tavares.

Kronaveter: Naredili bomo vse, da obrnemo rezultat

»Na prvi tekmi nismo bili pravi. Gole smo dobili po naših napakah. Na srečo imamo še popravni izpit. Pokazati moramo večjo željo. Sposobni smo doseči tri zadetke, mogoče tudi več. Ne smemo si privoščiti napak zadaj. Nismo prišli sem na izlet, prišli smo se pokazat, da znamo boljše. Vsi skupaj verjamemo, da je vse mogoče in naredili bomo vse, da obrnemo rezultat!« pa pred povratnim obračunom sporoča Rok Kronaveter.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice