Foto: osebni arhiv
Asja Vanessa Herič, mlada mariborska judoistka, niza uspeh za uspehom.

Judo klub Branik Broker je izjemno pričel leto 2019. Prejšnji vikend najboljši slovenski klub na močnem mednarodnem turnirju v Lendavi. Ta vikend pa so bili mladi upi zelo uspešni v Zagrebu z dvema osvojenima prvima mestoma - Vanessa Asja Herič in Simon Polner.

Uspeh je dopolnil Dmitry Chaynikov z odličnimi borbami v konkurenci U14 in tako osvojil drugo mesto.

Mlada judoistka premagala odlične tekmovalke 

Po enomesečnih decemberskih pripravah v Tokiu in Fukuoki na Japonskem in sprejetju v sloviti Kodokan Judo Institute, kjer so jo trenirali največji mojstri juda, mlada mariborska judoistka Vanessa Asja Herič nadaljuje z nizanjem uspehov.

V soboto je v izredno močni konkurenci na Mednarodnem turnirju Zagreb open 2019 znova prikazala odlične borbe. V konkurenci leto dni starejših punc, kadetinj, je premagala odlične tekmovalke in s štirimi suverenimi zmagami prepričljivo osvojila 1. mesto na turnirju.

Foto: osebni arhiv
Foto: osebni arhiv

Prav tako je Judo klub Branik Broker osvojil ekipno drugo mesto na tradicionalnem mednarodnem turnirju za memorial Pohorskega bataljona v Slovenski Bistrici, tako da klub trenutno zaseda 2. mesto na !estvici za slovenski pokal.

Naslednji vikend se bosta člana Judo kluba Branik Broker Enej Marinič, tretji iz svetovnega mladinskega prvenstva 2017, in David Kukovica udeležila Grand Prix tekmovanja v Tel Avivu v Izraelu, kjer bosta poskusila osvojiti čim več kvalifikacijskih točk za olimpijske igre 2020 v Tokyju.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
David79 (nepreverjen)

Rajsi poizvejte koliko nadarjenih je moglo opustiti razna tekmovanja,ker zveza ne placa niti potnih stroskov tekmovalcev.
Danes trenirati karate,judo... je nesmiselno saj bankrotiras'ce nimas kaj pod palcem.

Maksimiljan (nepreverjen)

Klub Branik plača vsem otrokom nastope,ni pa zakaj pošilajo toega Kukovico ko težko zmaga borbo doma,Marinič pa samo te še klupske dvoboje,koga te zanima kam greta ??????

Maksimiljan (nepreverjen)

Čakamo rezultate z Izrajela,kolko pik sta osvojila branikovca????

Starejše novice