Mlada mariborska judoistka Vanessa Asja Herič najboljša med kadetinjami na močnem mednarodnem turnirju v avstrijskem Zeltwegu v najtežji kategoriji.

Še ne 14-letna Mariborčanka nadaljuje z izjemnimi borbami. Po zmagi na turnirju v Bolgariji prejšnji vikend, je mlada judoistka med kadetinjami slavila še na močnem mednarodnem turnirju v Zeltwegu v Avstriji. Turnirja se je udeležilo kar 99 klubov iz 14 držav, v dveh dneh pa je na tatami stopilo več kot 1000 tekmovalcev.

Heričeva je znova osvojila prvo mesto v najtežji kategoriji. 

Odhaja na Japonsko

Izjemno obetavna judoistka se bo po končanih šolskih obveznostih odpravila v sveti gral juda - Kodokan na Japonskem. Tam bo kot edina tujka med japonskimi vrstniki nadaljevala s treningi pod vodstvom slovitega senseja Mukaia.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Slavko.K (nepreverjen)

Bravo,to dete je strašno

Podjavoršek L (nepreverjen)

Maribor je valilnica športnikov,žal mesto za njih naredi premalo

Vasja Obersnel (nepreverjen)

Saj ne bo dolgo, ko bo dete in verjetno tudi družina odšli živet in nastopat za drugo državo, v Judu že imamo primer Žgank kjer ni menjal samo kluba temveč državo! bi rekel samo mesto ni kaj dost krivo,je pa tu klub kateri prejema občinska sredstva za uspehe svojih članov in krovna organizacija JZS ki se očitno obnaša zelo nonšalatno

In reply to by Podjavoršek L (nepreverjen)

Milenca (nepreverjen)

Čestitke Vanesa

Štajerc pravi (nepreverjen)

Če ni fuzbal je pa džudo, kaj jim bo delala pri 18 čestitke

M.Borko (nepreverjen)

Bravo svaka čast

Starejše novice