V Murski Soboti so uspešno izpeljali prvi mednarodni teniški turnir v mladinski konkurenci. V soboškem klubu so ponosni na nastop šele 14-letne Štajerke Ele Plošnik, ki vse do finala ni oddala niza.

Danes so h koncu pripeljali premierno izvedbo mednarodnega mladinskega teniškega turnirja Murska Sobota Open 2023.

Že včeraj smo v prenovljeni dvorani Tenis centra Osteria dobili zmagovalce dekliškega in fantovskega turnirja v dvojicah, danes pa sta bila na sporedu še posamična finala, oba s slovenskim zastopstvom.

V soboškem klubu so lahko ponosni na uspeh svoje članice, šele 14-letne Ele Plošnik. Med fanti je bil najuspešnejši Slovenec Vid Mohar, ki je zaigral v kar dveh finalih. Po včerajšnjem uspehu v dvojicah se je danes zoperstavil še Benediktu Szerencsitsu.

Štajerka najmlajša med četverico polfinalistk

Štirinajstletnica iz Frama je odlično formo pred dobrim tednom potrdila s polfinalnim nastopom na turnirju v Mariboru, v prekmurski prestolnici pa je storila še dodaten napredek.

Štajerka je v prvem krogu z dvakrat po 6:2 premagala vrstnico Oliwio Drozdz, v drugem krogu pa je bila s 6:1 in 6:0 boljša od Čehinje Katerine Hajne

V četrtfinalu je 6:2 in 6:4 dobila slovenski dvoboj s Saro Mihelčič. V polfinale, v katerem je bila najmlajša med četverico igralk, se je tako prebila brez izgubljenega niza. 

To serijo je podaljšala tudi v tekmi s prvo nosilko, Natalie Malo, ki je v četrtfinalu premagala Anamari Žnuderl, še drugo članico soboškega kluba. Plošnikova je dve leti starejšo Čehinjo, ki je na ITF lestvici 87 mest višje, je izločila s 6:3 in 6:2.

Finale odločen po treh nizih

Nasprotnica v finalu je bila 15-letna Kim Kühbauer. Ela Plošnik ji je odvzela že prvo igro, a je Avstrijka vrnila z enako mero, prvi niz pa je nato dobila z izidom 2:6. Plošnikova v prvem nizu ni osvojila igre na svoj začetni udarec.

Štajerka je bolje odprla drugi niz, saj je osvojila prvo točko na svoj servis in nato povedla še z 2:1. Sledil je preobrat Kim Kühbauer za vodstvo z 2:5 in zdelo se je, da je finale odločen. Vztrajnost je bila poplačana, Ela je tudi ob podpori lepega števila gledalcev, ki so z aplavzom nagradili nekaj lepih izmenjav in udarcev, izenačila na 5:5 in zatem dobila še šesto točko.

Avstrijka je uspela odbiti prvi napad, po izenačenju na 6:6 pa je članici domačega kluba po t.i. »tiebreaku« uspelo osvojiti drugi niz in podaljšati dvoboj.

Zdelo se je, da je nasprotnica na kolenih, a se je Kim Kühbauer med zdravniškim premorom na prošnjo Ele Plošnik uspela zbrati. Leto starejša finalista je dobila prve tri igre, po zmagi z 2:6 pa je osvojila prvo izvedbo turnirja Murska Sobota Open 2023.

V dvojicah najboljša Slovenca in Čehinji

V istem času je bil odigran tudi fantovski finale, v katerem je ravno tako slavil predstavnik Avstrije. Prvi niz med Benediktom Szerencsitsom in Vidom Moharjem se je končal s 6:4 v korist prvega, Avstrijec pa je v drugem nizu prepustil zgolj eno igro in slavil s 6:1.

Že včeraj sta bila odigrana finalna dvoboja v dvojicah. Že omenjeni Vid Mohar je z Luko Videnovićem premagal madžarsko-avstrijsko navezo, Davida Bakoynjija in Alexandra Wagnerja. Prvi niz se je končal s 6:3, v drugem pa sta Mohar in Videnovič nasprotnika dovolila zgolj točko.

Precej bolj izenačen je bil dekliški finale dvojic, saj je bil odločen po treh nizih in podaljšani igri. Julija Bogatin je z romunsko partnerico Catrinel Onciulescu dobila uvodni niz s 6:4, Čehinji Valerie Hutkova in Natalie Mala pa sta z istim rezultatom slavili v drugem nizu. O zmagovalkah je tako odločal tretji niz, ki se je končal s 7:10 v korist četrtopostavljenih nosilk s Češke.

V prihodnjih dneh vam v branje ponudimo še krajši pogovor z direktorjem turnirja, Žigo Starčičem.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice