V najmočnejši evropski konkurenci bodo od srede do decembra igrali tudi mladi vijolični upi. Po letu 2014 tudi letos Uefa Youth League z udeležbo nogometašev mladinske selekcije NK Maribor.

Mlada ekipa vijoličastih bo letos prav tako del mlade evropske nogometne elite, Maribor pa je podobno kot pred leti za prizorišče tekem izbral lendavski športni park. V Lendavi, natančneje v Mestni hiši je tako včeraj potekala tiskovna konferenca Nogometnega kluba Maribor, ki je predstavil načrte mladinske ekipe, ki bo letos nastopala v mladinski Ligi prvakov, imenovani Uefa Youth League.

Lendavski župan Anton Balažek je poudaril, da je zanje tovrstni dogodek velika čast, še posebej zato, ker v Lendavi veliko vlagajo v mladinski nogomet. Ob tem je dodal, da je v načrtu tudi gradnja nogometne infrastrukture s štirimi igrišči.

Zlatko Zahović, športni direktor vijoličastih, je povedal, da se radi vračajo v okolje, kjer so sprejeti, obenem pa ga veseli, da bodo priložnost za dokazovanje med elito dobili tudi njihovi mladi nogometaši: 

»Na mladih svet stoji, mladi so naša perspektiva. Prva ekipa je mladinski omogočila nekaj velikega. Za te mlade fante sem še posebej vesel, saj gre za uresničitev sanj. Verjamem pa, da to ni zadnja liga prvakov za nas. V tej smeri bomo delali tudi naprej.«

»Imamo velike talente«

Po besedah nekdanjega reprezentanta in prvega sodelavca športnega direktorja Mirana Pavlina mladi nogometaši ta srečanja ne vidijo kot pritisk, pa čeprav se bodo pomerili z eminentnimi nasprotniki. Pravi, da je zanje to velika priložnost in privilegij, saj ne dobiš vsak dan priložnosti nastopiti v ligi prvakov: »Imamo velike talente. Z dobrimi igrami v mladinskem dresu Maribora lahko mladi nogometaši trkajo na vrata članske ekipe, predvsem pa jim želim, da bodo uživali v tem tekmovanju in bili konkurenčni močnim ekipam v skupini.«

Podobno kot člansko ekipo, tudi mladinsko ekipo prva tekma čaka že jutri, ko bo v Lendavi gostovala ekipa Spartaka iz Moskve. 

Tekme Uefa Youth League v Športnem parku Lendava:

13. 9. 2017, 14.00: Maribor - FC Spartak Moskva

17. 10. 2017, 13.00: Maribor - Liverpool FC

6. 12. 2017, 13.00: Maribor - Sevilla

FOTO: Lendava.si

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice