Jan Mlakar je za uradno spletno stran Nogometnega kluba Maribor spregovoril o uspešnem začetku postavljanja novih temeljev in odzivu moštva na trenerjeva navodila.

»Začeli smo novo zgodbo, z novim trenerjem in novo energijo. Jasno je, da je v takšnih trenutkih iz psihološkega vidika zelo pomembno takoj osvojiti tri točke. Uspelo nam je in zdaj lahko na tem gradimo za naprej,« je misli o sobotni tekmi in bistvo zgodbe o postavljanju novih temeljev v Ljudskem vrtu zajel Jan Mlakar.

Po šestih treningih se je šlo v boj za točke z novim trenerjem, kaj je moštvu v uvodnem delu sodelovanja prinesel Mauro Camoranesi?

»Nekatera nova navodila, drugačen pogled. Nedvomno ima trener ob neprecenljivih izkušnjah veliko znanja, ki ga lahko prenaša na nas. Naša naloga pa je, da to izkoristimo na najboljši način. Začetek je spodbuden, naj se tako nadaljuje,« meni Mlakar, ki se je vrnil po poškodbi in potreboval štirinajst minut na igrišču za prvi prvenstveni zadetek ob vstopu v svoje novo poglavje v vijoličastem.

»Kot za moštvo je tudi zame to nekakšen nov začetek. Imel sem težave s poškodbo, žal moral po pregledu odpovedati udeležbo na akciji mlade reprezentance. Vmesni ligaški premor mi je prišel prav, da sem okreval. Vesel sem, da sem nazaj, da sem dobil priložnost za igro v drugem polčasu. Ob naši zmagi pa mi ta gol prinaša še dodatno samozavest,« pravi. 

Novi delovni teden se je začel z dodatnim navdihom po uspešnem koncu tedna in že s pripravo načrta za sobotni dvoboj s Celjem.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice