Na mednarodni tekmi spidveja v Cmureku se je zgodila huda nesreča.

Tradicionalno Avstrijci 1. maja organizirajo mednarodno dirko v Murecku - Cmurek, ki leži neposredno v bližini starega mejnega prehoda Šentilj. Na tej dirki so nastopili tudi štirje slovenski predstavniki. Dirko je že v drugi vožnji zaznamovala huda nesreča.

V tej vožnji je dober štart uspel Latvijcu Artiomu Trofimovu, ki mu je zelo dobro sledil mladi Ljubljančan Jan Pintar. V ozadju sta se borila še Poljak Marcin Koscielski in Slovak Patrik Buri. V Jana je že v drugi vožnji na dirki v prvem zavoju priletel Slovak Patrik Buri, vanju pa nato po trčenju s slednjim še Poljak Marcin Koscielski, poroča Ekipa24. 

Motorji leteli visoko v zrak

V trenutku so bili vsi trije motorji v zraku, medtem ko so vozniki prileteli v ograjo. Z veliko smolo so prišli pod blazino, zato je bil učinek udarcev veliko hujši. Prvemu so nudili pomoč Slovaku Buriju, medtem ko je naš Jan Pintar uspel vstati. Njegovi odgovori so bili zelo zmedeni. Tako se je uradni zdravnik odločil, da gre v bolnišnico poleg Burija tudi naš mladi voznik. Oba sta bila s helikopetrejm odpeljana v Gradec, kjer so Jana dali v umetno komo. 

Še vedno v umetni komi

Jan, ki za nesrečo ni bil kriv, je pri tem utrpel poškodbe glave in je še vedno v umetni komi. V sredo so ga iz nje želeli zbuditi, a ker so se se hitro pojavile nove možganske krvavitve, so ga raje vrnili v prejšnje stanje, je danes zapisala Ekipa24. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice