FOTO: Jure Banfi
Bo Ognjen Mudrinski, v letošnji sezoni ljubljenec navijačev Maribora, poleti oblekel dres Olimpije? Na pisanje Dela so se odzvali v ljubljanskem klubu in zanikali zapis slovenskega časnika.

Ognjen Mudrinski v Olimpijo? Marsikdo je danes začudeno pogledoval ob zapisu časnika Delo, v katerem Srba povezujejo s poletno selitvijo v slovensko prestolnico.

Izkušeni napadalec je eden najzaslužnejših, da je Maribor večji del nadaljevanja sezone držal prvo mesto, navijači pa so ga pred drugim delom prvenstva nagradili s priznanjem »Vijol'čni bojevnik«.

Ni skrivnost, da si v mariborskem klubu prizadevajo, da bi Mudrinski v Ljudskem vrtu ostal tudi po koncu sezone, po izteku statusa posojenega člana poljske Jagiellonie.

S 16 goli najboljši strelec Prve lige Telemach je po naših informacijah z letošnjimi predstavami privabil tudi nekaj zanimanja iz tujine, bolj presenetljiv pa je današnji zapis Dela, da je že dogovorjen z zmaji.

Pri Delu zapisi, da so finančni pogoji že usklajeni

Pri Delu so zapisali, da naj bi Ognjen Mudrinski že uskladil finančne okvirje s športnim direktorjem Olimpije Mladenom Rudonjo in je za izpeljavo prestopa potrebna le še potrditev Adama Deliusa.

Tridesetletni Srb naj bi tako tudi v prihodnji sezoni v Prvi ligi Telemach igral s statusom posojenega člana Jagiellonie, medtem ko skuša Maribor nekdanjega člana Crvene zvezde odkupiti v svojo last.

Tudi Mudrinski je v preteklih tednih in mesecih večkrat zatrdil, da se v štajerski prestolnici počuti odlično, to pa je večkrat nakazoval tudi na tekmah, v verbalni komunikaciji z nogometaši.

Pri Olimpiji zatrjujejo, da zapis ni resničen

V Ljudskem vrtu pred odločilno tekmo letošnjega prvenstva odzivov, vsaj tistih uradnih, ni bilo, so pa presenetili zmaji in se na poročanje Dela odzvali z izjavo za javnost.

Iz tabor zeleno-belih so sporočili, da se je potrebno odzvati na takšen zapis. Ob tem so dodali, da bodo navijači o vseh kadrovskih novicah obveščeni na klubski spletni strani: 

»Danes se je v slovenski nogometni javnosti pojavila informacija, da v Ljubljano prihaja Ognjen Mudrinski. 

Prav tako je bilo zapisano, da je omenjeni nogometaš že opravil pogovore s športnim direktorjem Olimpije Mladenom Rudonjo in uskladil denarne podrobnosti prestopa. Slednje ne drži. 

Še več, športni direktor Olimpije Mladen Rudonja se dejansko nikdar ni pogovarjal z Ognjenom Mudrinskim.«

V letošnji sezoni ni zabil le še nedeljskemu tekmecu

Mariborčani so po včerajšnjem porazu Kopra spet v najboljšem položaju za naslov državnega prvaka, 16. zvezdico pa bi potrdili z zmago v soboški Fazaneriji.

Nedeljski spopad črno-belih in vijoličastih se bo pričel ob 17:30, ob istem času kot, tekma v Šiški, kjer se bo Bravo v ponovitvi pokalnega finala zoperstavil Kopru.

Zanimivo je, da so Mariborčani danes popoldne v najavi nedeljskega gostovanja v Murski Soboti uporabili prav fotografijo Ognjena Mudrinskega.

Napadalec je v letošnji sezoni že zatresel mrežo osmih prvoligašev, na svojem seznamu pa nima le še Mure.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
SLO (nepreverjen)

Mudrinski je klasičen golgeter in nemogoče ga bo zadržati v Mariboru. V zaključkih akcij je izredno umirjen in posledično z lahkoto zadeva. Poznam ogromno igralcev, katerim se noge zatresejo ob 100% priložnosti.

Starejše novice