Foto: Jure Banfi
Sturm je dobil prvi spopad za skupinski del UEFA Evropske lige. Sobočani bodo v Gradcu lovili dva zadetka zaostanka, a v obeh taborih poudarjajo, da dvoboj še ni odločen.

Obračun v Fazaneriji se ni razpletel po rezultatskih željah Sobočanov. Sturm si je priigral lepo prednost, sta tako Ante Šimundža kot Klemen Šturm poudarila, da se črno-beli še niso predali.

Tudi Christian Ilzer, trener graške ekipe, je po zanimivem srečanju z velikim številom priložnosti poudarila, da si Sturm še ni zagotovil napredovanja, v Gradcu pa bo potrebno ponoviti podobno predstavo.

»Naš štab se je zelo intenzivno posvetil analizi igre Mure. Vedeli smo, kakšno kvalitete ima ta ekipa. Mura je kot mačka s sedmimi življenji. 

Gre za ekipo, ki igra tako, kot narekuje potreba v določenem delu tekme, v pravem trenutku močno dvigne tempo. Ob koncu tekme nismo bili na nivoju iz prvih 70 minut, zato smo to tudi občutili. To je dobra izkušnja za povratno tekmo,« je bil Muro pohvalil Ilzer.

Strateg Sturma je ob tem izpostavil tudi predstavo vratarja Jorga Siebenhandla, ki je Štajerce v zaključku srečanja z nekaj posredovanji obdržal v prednosti.

Rezultat bi lahko bil ugodnejši

Pričelo se je kot v sanjah, z golom v tretji minuti srečanja. Žiga Škoflek je sprožil silovito in nebranljivo, prej omenjeni Siebenhandl je bil brez pomoči.

Sturm je izenačil po enajstmetrovki Jakoba Jantscherja, izid pa je v svojo korist nagnil z goloma v 60. in 63. minuti, ko sta napako Prekmurcev kaznovala Otar Kiteishivili in Kelvin Yeboah.

Tudi Ante Šimundža se je strinjal, da so tekmo izgubili v razmaku treh minut po dobri uri igre.

»To je evropski nivo, na katerega se še privajamo. Verjamem, da se bomo privadili čimprej, dejstvo pa je, da smo odigrali dobro tekmo. Ne sicer v rezultatskem smislu, igralno pa dobro, vendar to na žalost ne šteje nič. 

Poraz po dveh individualnih napakah je cena, ki jo je potrebno plačati. Ko pogledamo celotno dogajanja, bi lahko bil rezultat ugodnejši za nas,« je dejal.

Dovolili prepoceni zadetke

Tudi črno-beli so imeli pri izidu 1:1 odlično priložnost, da še enkrat preidejo v vodstvo. Žiga Škoflek se je po hitri akciji soočil z vratarjem Sturma, ki pa se je dobro zoperstavil napadalcu Mure, kasneje pa se je izkazal tudi ob dveh poizkusil Amadeja Maroše.

»Srečanje bi šlo v drugo smer, če bi v tistem trenutku zadeli. Žal nismo, vendar pa je bil njegov trud odličen, vratar pa je posredoval zelo dobro. 

Sturm je v drugem polčasu izkoristil prvo priložnost. Imam občutek, da smo prejeli prepoceni zadetke, v teh dveh situacijah smo premagali sami sebe,« je bil jasen Šimundža.

Kljub porazu so navijači prepoznali trud nogometašev, jim po tekmi namenili glasen aplavz, kar je po besedah trenerja dodatna spodbuda za celotno ekipo.

Zadnja ofenziva ni prinesla zadetka

Sturm je z nekaj sreče odbil tudi zaključno ofenzivo proti golu gostov, ki jo je izpostavil tudi graški strateg. Avstrijske novinarje je zanimalo, če lahko Mura igro iz zadnjih 20 minut v Gradcu ponovi skozi celotno tekmo. 

»To za nas ne bo lahko, saj dinamika in agresivnost v našem prvenstvu nista na tako visokem nivoju kot v Avstriji. 

Upamo pa, da nam bo to uspelo na naslednjih tekmah in bomo igrali na takšnem nivoju, vendar bo potreben čas. V prihajajočem obdobju želimo biti na tem nivoju,« je odgovoril Šimundža.

Šturm obžaloval tri črne minute

»Tekma je bila takšna, kot smo pričakovali. Žal smo tekmo izgubili v razmaku treh minut. Imeli smo priložnosti, da se vrnemo, a jih na žalost nismo izkoristili. Potrebno je dvigniti glave in iti naprej,« je vtise po srečanju strnil Klemen Šturm.

Mura bo že v nedeljo odigrala novo zahtevno preizkušnjo, saj v Fazanerijo prihajajo ranjeni Celjani. Gorenjec v prekmurski zasedbi poudarja, da zgoščen ritem tekem za igralce prinaša tudi nekaj koristi.

»Igranje vsake tri dni je za igralce nekaj najlepšega, saj manj razmišljaš o napakah in se hitreje pobereš. Na tekmi s Celjem bomo dali vse od sebe, da dobimo pozitiven rezultat. Prioriteta je državno prvenstvo,« je dejal.

Šturm je ob tem, ko se je ozrl proti povratni preizkušnji, poudaril, da se ekipa še ni predala in bo tudi na povratne srečanju, tako kot vselej doslej, napadla zmago.

Bo črno-belim v Gradcu uspelo priti do preobrata?

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)

POJMA NIMATE MAĐARI, VSE RESNE TEKME SO GLADKO POPUŠL, S TEM DA PREMAGAŠ EKSOTIČNE KOŠARKAŠE IN SI ŽE V SKUPINSKEM DELU PA SAMO POVE KAKO SMEŠNA JE TA KONFERENČNA LIGA

Starejše novice