Trener slovenske izbrane vrste Matjaž Kek je predstavil seznam vpoklicanih igralcev za reprezentančne tekme v oktobru.

Slovenski selektor Matjaž Kek je za tekme slovenske reprezentance s San Marinom, Kosovim in Moldavijo predstavil seznam vpoklicanih igralcev. Na seznamu je le en nogometaš Maribora, in sicer Nemanja Mitrović.

»Smo v novem položaju s tremi tekmami v enem oknu in to narekuje kakšno ime več na seznamu. V ligi narodov pa so igralci suspendirani že po drugem kartonu, zato lahko skozi teden pride na seznam še kakšno novo ime, tudi zaradi tega, ker bomo iz Prištine potovali neposredno v Kišinjev. Pričakovanja pa so jasna, želim zmagati na vsaki tekmi, od San Marina do Moldavije. Bosta pa gostovanji dali kakšno informacijo več in pokazali, v katero smer se razvijamo,« je pojasnil Kek, ki zaradi omejitev glede novega koronavirusa spet nima na voljo igralcev iz ZDA in Azije.

VIR: NZS

Pripravljalna tekma med Slovenijo in San Marinom bo 7. oktobra ob 20.45 v Stožicah, tekmi Uefa lige narodov s Kosovim in Moldavijo pa 11. in 14. oktobra ob 20.45 v Prištini oziroma Kišinjevu.

Slovenija je v ligi narodov že odigrala dve tekmi, obe doma, in sicer z Grčijo 0:0, z Moldavijo pa 1:0. V ligi C in skupini 3 imata po štiri točke Grčija in Slovenija, Moldavija in Kosovo pa po eno.

Tekmo na Kosovem bodo Kekovi izbrani igrali 11. oktobra, v Moldaviji pa bodo gostovali 14. oktobra. Že 7. oktobra pa bodo Slovenci na prijateljski tekmi v Stožicah gostili San Marino.

S slednjim so se Slovenci merili štirikrat in štirikrat zmagali (2:0, 6:0, 3:0, 5:0). S Kosovom Slovenija še ni igrala, z Moldavijo pa je igrala trikrat (1:0, 2:1, 3:0). Slovenija je na lestvici Mednarodne nogometne zveze 64., Kosovo je 116., Moldavija 175., San Marino pa 210.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Dragan Krstić (nepreverjen)

Mogoče bomo pa San Marino premagal.

Starejše novice