Luka Žvižej, novi trener Rokometnega kluba Maribor Branik.
Rokometni klub Maribor Branik ima novega trenerja. Vijoličaste bo v sezoni 2021/22 vodil najboljši strelec slovenske reprezentance Luka Žvižej.

Vodstvo Rokometnega kluba Maribor Branik je našlo novega trenerja članske ekipe. Vijoličaste bo v sezoni 2021/22 vodil Luka Žvižej.

Najboljši strelec slovenske rokometne reprezentance se je od profesionalnega igranja uradno poslovil oktobra 2019. Ves čas je napovedoval, da bo ostal v rokometu in se hitro podal v trenerske vode.

Priložnost za novo poglavje v karieri je dobil v domačem Celju, kjer je v zadnji sezoni vodil mladinsko selekcijo, po odhodu Tomaža Ocvirka pa ob koncu sezone začasno prevzel člansko ekipo.

Hitro po koncu sezone se je pojavila možnost, da se Luka Žvižej vrne v Maribor, kjer je igral v letu 2017 in takrat v dveh mesecih navdušil vse. Od štajerske prestolnice se je poslovil zaradi dobre ponudbe iz Nemčije, zdaj pa dobiva priložnost, da v svojem nekdanjem klubu v nekoliko drugačni vlogi spiše zgodbo o uspehu.

Žvižej je v svoji karieri osvojil ogromno lovorik in navduševal v vseh klubih, kjer je igral. Je četrti najboljši strelec v zgodovini Rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško, s 702 zadetkoma pa tudi prvi strelec slovenske izbrane vrste.

Izkušnje v tujini je ob igranju za Celje nabiral še v Španiji, na Madžarskem in v Nemčiji. V klubu so prepričani, da bo s svojimi izkušnjami in pozitivno energijo poskrbel, da bo Maribor v novi sezoni igral lep rokomet, ki bo prinašal dobre rezultate.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)

izpad v drugo ligo naslednje leto je neizbežen, denarja tako ni igralcev pa tudi ne, ne pozabit da drugo sezono izjemoma izpadejo kar štiri ekipe ker se liga krči nazaj na 12 ekip za 2022

Rola (nepreverjen)

Ne skrbi črnogledec. Ne boš imel te negativne hrane z katero se prehranjuješ.

In reply to by dd (nepreverjen)

Starejše novice