Tim Gajser se je znašel na tretjem mestu na dirki svetovnega prvenstva MXGP na Portugalskem. To je pomenilo njegovo letošnjo najboljšo uvrstitev, saj je letos prvič stopil na stopničke.

Klemen Gerčar je bil osemindvajseti. Nizozemec Jeffrey Herlings ostaja nepremagljiv, zmagal je že četrtič v tej sezoni.

Gajser uspešnejši že v kvalifikacijah

V kvalifikacijah je bil Gajser uspešnejši kot minuli vikend, privozil si je četrti startni položaj, Gerčar je bil šestindvajseti. Prvi je bil znova Jeffrey Herlings, ki je dominiral tudi na dirki. Nizozemec ostaja uganka za konkurente, ki nikakor ne najdejo odgovora na njegove vrhunske vožnje. Tako prvo kot drugo vožnjo je dobil brez tesnih dvobojev in je zmagal še četrtič letos. Najbolj se mu je približal sotekmovalec Antonio Cairoli, ki je bil v obeh vožnjah in skupno na drugem mestu.

Kljub manjši napaki ...

Tim Gajser je prikazal najboljše vožnje letos, kar je kronal s končnim skupnim tretjim mestom. V prvi vožnji je odlično startal in je skoraj do konca zanesljivo držal drugo mesto za Herlingsom. Cairoli je po slabšem začetku proti koncu zmanjševal svoj zaostanek, dva kroga pred koncem pa je prehitel tudi Gajserja, ki je prvo vožnjo tako končal na tretjem mestu. Na začetku druge vožnje je Gajser naredil manjšo napako in izgubil stik z najhitrejšimi, obdržal pa se je v najboljši peterici, kar je bilo ob zanimivem razpletu dovolj za končno tretje mesto na dirki.

Klemen Gerčar je bil v prvi vožnji enaindvajseti, prvo točko, ki se mu je obetala vse do zadnjega kroga pred koncem, pa je zgrešil le za slabe tri sekunde. V drugi vožnji je bil petindvajseti, skupno osemindvajseti.

V skupnem seštevku Gajser osmi

V skupnem seštevku svetovnega prvenstva je Gajser napredoval na osmo mesto, po odstopih in slabših rezultatih nekaterih tekmovalcev, ki so v prvenstvu trenutno uvrščeni pred Gajserjem, pa so se razlike med tekmovalci zmanjšale, kar obeta zanimivo nadaljevanje prvenstva.

Izstopata le Herlings in Cairoli, ki imata po petih dirkah zavidljivo prednost. Herlings pred Cairolijem vodi s šestnajstimi točkami prednosti, ta pa pred tretje uvrščenim Romainom Febvrejem že kar za šestinpetdeset točk.

Naslednja dirka svetovnega prvenstva v motokrosu bo v torek, prvega maja v Rusiji.

Rezultati

1. vožnja: 1. Jeffrey Herlings (Niz), 2. Antonio Cairoli (Ita), 3. Tim Gajser, … 21. Klemen Gerčar (Slo)

2. vožnja: 1. Jeffrey Herlings (Niz), 2. Antonio Cairoli (Ita), 3. Clement Desalle (Bel), … 5. Tim Gajser, 25. Klemen Gerčar (oba Slo)

Skupno na dirki: 1. Jeffrey Herlings (Niz) 50 točk, 2. Antonio Cairoli (Ita) 44, 3. Tim Gajser (Slo) 36, 28. Klemen Gerčar (Slo) 0

Skupno v SP: 1. Jeffrey Herlings (Niz) 241 točk, 2. Antonio Cairoli (Ita) 225, 3. Romain Febvre (Fra) 169, … 8. Tim Gajser (Slo) 113

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice