FOTO: Jure Banfi
Zadeve okoli obnove Ljudskega vrta se vendarle začenjajo premikati. Zaradi okleščenja investicije za 800.000 evrov pod južno tribuno še ne bo nastala restavracija. A pri NK Maribor si v Ljudskem vrtu želijo restavracije, trgovine in tudi muzeja.

Direktor NK Maribor Bojan Ban se veseli dokončanja prostorov pod južno in severno tribuno Ljudskega vrta ne le kot funkcionar temveč tudi kot Mariborčan. Po desetih letih bodo namreč končno urejeni prostori pod tribunama. Potem ko je bila ob koncu oktobra podpisana pogodba z izvajalcem del, se v teh dneh pričakuje začetek del.

»Čas je bil, da se po 10 letih borbe vendarle konča ta objekt. Mi smo največji koristniki in porabniki tega objekta, ki ga vsak mesec tudi konkretno plačujemo. Maribor bo tako končno pridobil eno zadevo, ki bo zaključena in da bo objekt namenjen tistemu, za kar bi moral biti,« je po podpisu pogodbe o izvedbi del zadovoljen Bojan Ban.

Za zdaj še brez restavracije

Ureditev pod tribunama sever in jug bi po načrtih morala zajemati gostinsko – trgovsko dejavnost na jugu in prostore za nogometne šole Nogometnega kluba Maribor, novinarsko središče ter prostore za upravljanje stadiona na severu. A kot se je izkazalo, je bilo naknadno iz investicije izvzetih kar 800.000 evrov, kar med drugim pomeni, da pod južno tribuno ne bo gostinskega objekta.

»Žal mi je, da je bilo iz projekta izločenih za 800 tisoč evrov investicij v južni del podtribunja, kjer je bila načrtovana večnamenska restavracija za vse športnike,« je slabo novico pokomentiral Ban in dodal, da naj bi po nekaterih zagotovilih v kratkem pripravili novelacijo investicijskega programa ter izpeljali načrtovano. 

Projekte sofinanciral tudi klub sam

V projekt obnove Ljudskega vrta je veliko vložil tudi nogometni klub sam. »Tudi sami smo sofinancirali projekt, v eno igrišče smo vložili 500 tisoč evrov,« poudarja poslovni direktor kluba, ki si želi, da bi se Ljudski vrt končno dokončal.

»Mi smo športniki, ne politiki. Zato bi apeliral na vse kandidate, kdorkoli bo župan, da je ta projekt za mesto Maribor in ne le NK Maribor. Naj se tudi prostori pod južno tribuno dokončajo in se doda vsebina, ki bo v ponos vsem Mariborčanom,« dodajal Ban.

Ob načrtovani prenovi Ljudskega vrta se bo iz zahodnega podtribunja v severni del preselila cela nogometna šola. Nastali bodo tudi večnamenski prostori, ki se bodo ob tekmah višjega razreda spremenili v medijske centre in prostore za sponzorje, ki bodo ustrezali najvišjim zahtevam Uefe.

Restavracija, trgovina in muzej ...

V prihodnje pa NK Maribor želi dodati nove vsebine v sklopu stadiona. »Naša dejavnost je nogomet. Zraven nogometa pa po našem mnenju sodi zraven trgovina, imamo pa tudi željo, da bi vzpostavili športno restavracijo. Športna prehrana je v današnjem športu izjemno pomembna. Želja je, da restavracija bo in da bo profesionalno poskrbljeno za športno prehrano vseh športnikov v Mariboru,« razkriva poslovni direktor NK Maribor.

V najuspešnejšem nogometnem kolektivu v Sloveniji pa se obnova stadiona veselijo predvsem iz vidika, da bodo lahko brez improvizacije organizirali tekme najvišjega nivoja.

»Omogočili bomo dobro delo medijem, nogometni šoli, klubu. V prihodnosti si želimo tudi muzej. To je lahko ena perla Maribora. Vemo, da so tudi drugi objekti v Mariboru pomembni, a čas je, da se ta zaključi. Bilo je že nedopustno, da so prostori tako dolgo samevali,« izpostavlja Bojan Ban.

Kljub zapletom in zamudi se stvari okoli obnove Ljudskega vrta vendarle začenjajo premikati. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice