FOTO: Jure Banfi
Nedeljski dvoboj Maribora in Mure bo vrhunec devetega kroga Prve lige Telemach. Čeprav so danes na Delo.si poročali, da bodo Štajerci v dvoboj krenili brez Simona Rožmana, informacija ne drži, sporočajo iz Ljudskega vrta.

Mediji so soboto popestrili s pisanjem, da Simon Rožman ne bo več trener nogometašev Maribora, ki se bodo jutri v Ljudskem vrtu pomerili s soboško Muro.

V Ljudskem vrtu so za Mariborinfo potrdili, da status dosedanjega trenerja ostaja nespremenjen. Rožman je včeraj vodil trening, jutri zvečer pa bo tudi tekmo z Muro.  

Že dopoldne je sicer zaokrožila govorica, da bi lahko vijoličasti obračun z Muro odigrali brez dosedanjega trenerja Simona Rožmana, saj naj bi strokovnjak iz Štor v petkovih večernih urah ponudil odstop.

To glede na dogajanje v minulih dneh ne bi bilo presenetljivo, a kot zatrjujejo v Ljudskem vrtu, do tega ni prišlo.

Pred dnevi se je poslovil Aleš Kačičnik

Da v Ljudskem vrtu ne cvetijo rožice, se sicer šušlja že nekaj časa. Med Simonom Rožmanom in športnim direktorjem Markom Šulerjem naj že nekaj časa ne bi vladali najboljši odnosi.

Najkrajšo je sicer potegnil Aleš Kačičnik, Rožmanov najtesnejši sodelavec še iz časa delovanja v Celju, Domžalah in na Reki, ki se je med reprezentančnim premorom poslovil iz strokovnega štaba.

Za nameček je ekipa Maribora padla v rezultatsko krizo, saj so Štajerci na zadnjih treh ligaških preizkušnjah iztržili zgolj točko. 

Vijolice so klonile v Kopru, doma remizirale z Bravom, pred dnevi pa klonile v gosteh pri Aluminiju. Kidričani so mrežo sosedov zatresli kar trikrat.

Popraviti vtis

Petnajstkratni državni prvaki bodo skušali rezultatsko krivuljo preobrniti že jutri, ko bodo pred domačimi gledalci popravljali vtis po nedeljskem porazu.

Prav to bo po besedah Simona Rožmana osnovna naloga njegovih varovancev:

»Vračamo se v Ljudski vrt, z novo energijo in spoznanjem, da smo dosedanje tekme na domačem igrišču odigrali na višjem nivoju. Ob tem pa imamo dodaten motiv, ekipa želi popraviti vtis z zadnje tekme v Kidričevem.

Treningi med tednom so minili ob popolni osredotočenosti, igralci so odločni v namenu, da se prikažejo v boljši podobi. Z večjo učinkovitostjo in večjo doslednostjo v fazi obrambe.«

Tudi jutri z oslabljeno ekipo

Rožman tudi tokrat ne more računati na popolno zasedbo. Blaž Vrhovec je kaznovan, Martin Milec in Rok Maher sta se na listi poškodovanih igralcev pridružila Marcosu Tavaresu in Aleksu Pihlerju.

Vid Koderman zaradi bolezni še ne trenira, Gregor Sikošek pa je v pričakovanju naraščaja.

Bo pa lahko Rožman računal na nasvete Radovana Karanovića, ki se je v Ljudski vrt vrnil pred dnevi, kot zamenjava za Aleša Kačičnika, potem ko je v štajerski prestolnici dolgo deloval v mlajših selekcijah.

Se bo zaspana mariborska četa prebudila v štajersko-prekmurskem derbiju?

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice