Maribor bo svojo letošnjo evropsko pot začel v drugem krogu kvalifikacij za Ligo prvakov, kjer ga na prvi stopnički čaka dvoboj z prvakom Bosne in Hercegovine. Vijoličasti so se z Zrinjskim že pomerili in imajo dobre spomine na predstavnike iz BIH.

Vijoličasti se po enoletnem premoru ponovno vračajo v boj za igranje v elitni Ligi prvakov. Podobno kot pred tremi leti, jim bo tudi tokrat v drugem krogu na poti stal bosanski prvak Zrinjski. Prva tekma bo v gosteh, enako je bilo v sezoni 2014/2015, na katero imajo vijoličasti navijači zagotovo lepe spomine. Maribor je takrat iz Mostarja prinesel neodločen izid 0 : 0, ki je bil morda celo nekoliko bolj po godu Zrinjskemu. Toda nogometaši iz BIH so bili zgolj prva prepreka, ki jo je Maribor v Ljudskem vrtu preskočil, potem ko sta za zmago z 2 : 0 zadela Dare Vršič in Agim Ibraimi. Zanimivo, nobenega od omenjenih nogometašev ni več v vijoličastem dresu, Vršič je bil sicer vse do nedavno še član štajerskega ponosa. 

Kako se je zgodba v tisti sezoni odvijala bržkone ni treba podrobno opisovati, Maribor je namreč preko Maccabija in Celtica prišel do skupinskega dela Lige prvakov, kar je pomenilo, da se bo na Ljudskem vrtu vsaj do zime gnetla evropska nogometna smetana, pri čemer je bil vrhunec zagotovo domači remi z angleškim velikanom Chelseajem.

Bi se zgodba izpred treh let lahko ponovila?

Toda tako kot se letos začenja pri Zrinjskemu, se je tudi takrat začelo pri bosanskih prvakih. V taboru Maribora seveda ne bi imelo čisto nič proti, če bi se zgodba izpred treh let ponovila še enkrat in bi se vijoličasti ponovno uvrstili med evropsko nogometno elito.

»Zahteven žreb, predstavniki naše nekdanje skupne države imajo vedno v svojih vrstah odlične igralce. Imamo prijetne spomine izpred treh let v vseh pogledih in se veselimo srečanja z našimi športnimi prijatelji. Od leta 2014 je Zrinjski naš prijateljski klub, v klubu so se izkazali z džentlmenskim odnosom in nas lepo sprejeli. Njihovi navijači vedno pripravijo pravo nogometno ozračje, obeta se lepa tekma v Mostarju. Spoštujemo nasprotnike, toda igrišče je nekaj drugega. Naredili bomo vse za temeljito pripravo, Maribor ne bo dovolil nobenega presenečenja,« je po žrebu povedal športni direktor kluba Zlatko Zahović.

»V manjši skupini klubov po razporejanju kroglic je bilo kakšno moštvo tudi boljše, jasno pa je, da bi lahko dobili tudi lažje premagljivega nasprotnika. Vemo, kaj nas čaka. Izkušnje iz preteklih let, ko smo že imeli opravka s prvakom Bosne in Hercegovine, bodo dragocene. Odlično se bomo pripravili, resno vzeli naše obveznosti. Poskušali bomo že v prvi tekmi postaviti pozitivne temelje, potem pa izkoristiti prednost Ljudskega vrta v našo prid in ob energiji s tribun, skupaj z našimi navijači, izločiti Zrinjski,« pa je bil glede na povedano z žrebom delno zadovoljen trener Darko Milanič.

Foto: Jure Banfi

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice