FOTO: Jure Banfi
Najboljša smučarka zadnjih dveh sezon Američanka Mikaela Shiffrin je s prepričljivo vožnjo prevzela vodstvo v prvi vožnji slaloma za mariborsko 55. Zlato lisico, ki šteje za svetovni pokal alpskih smučark.

Najhujša tekmica in prva izzivalka za pohorsko zmago Slovakinja Petra Vlhova za Shiffrinovo zaostaja natanko eno sekundo.

Shiffrinova je zmagovalka zadnjih treh slalomov za Zlato lisico, lani v Kranjski Gori in v letih 2017 in 2015 v Mariboru, medtem ko je leta 2016 lisičkin slalom zaradi odjuge odpadel. Shiffrinova je zmagala na kar trinajstih od zadnjih sedemnajstih slalomov za svetovni pokal.

23-letnica ima že kar 37 slalomskih zmag v svetovnem pokalu; več jih je imel le Šved Ingemar Stenmark, a je najvišjo stopničko osvojil štiridesetkrat v celotni karieri.

FOTO: Jure Banfi

Za Shiffrinovo in Vlhovo, ki sta si razdelili zmago na lisičkinem petkovem veleslalomu, se je na tretjem mestu z zaostankom 1,09 sekunde uvrstila Švedinja Anna Swenn Larsson, zaostanek njene rojakinje Fride Hansdotter na četrtem mestu znaša že 1,57 sekunde.

V finalu tudi Slovenki ...

Tekme se je udeležilo tudi šest Slovenk: Ana Bucik, Meta HrovatNeja DvornikMaruša FerkKlara Livk in Andreja Slokar.

V finalu bosta od štirih Slovenk na startu nastopili dve Slovenki Meta Hrovat, ki je 17., in Ana Bucik s 24. časom. Zaostanek Hrovatove znaša 3,38 sekunde, Bucikova pa je za vodilno zaostala 4,37 sekunde.

Maruša Ferk, ki je nastopila kot prva Slovenka s številko 21, je za trideseterico zaostala 17 stotink sekunde in je bila zelo razočarana. Njen skupni zaostanek je znašal 4,96 sekunde za 33. mesto

Druga vožnja bo na sporedu ob 13. uri.

Sedmi ženski slalom sezone v Mariboru (oziroma deveti, upoštevajoč še paralelni tekmi), je zadnja ženska tekma pred svetovnim prvenstvom v Aareju.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice