Maribor začenja kvalifikacije lige prvakov, vijoličaste že drevi ob 22. uri čaka prva kvalifikacijska tekma za ligo prvakov.

Maribor gostuje v Reykjaviku pri Valurju, 22-kratnem islandskem prvaku, ki pa ne bi smel biti previsoka ovira za slovenske prvake.

»Fizično in mentalno smo dobro pripravljeni in gremo po zmago,« je pred letom v Reykjavik dejal kapetan vijoličastih Marcos Tavares, ki ima dober spomin na gostovanje v Islandiji pred dvemi leti, ko je zabil odločilen gol. Tekmeca se sicer razlikujeta, opozarja kapetan Maribora: »Valur ima fizično dobro ekipo, tudi v napadu so dobri, ampak mislim, da imamo mi več kvalitete.«

Ne nazadnje so Islandci pred dvema letoma izgubili proti Domžalam, takrat pa je Maribor izločil še enega islandskega predstavnika Hafnarfjordur.

Trener Darko Milanič je nasprotniku pripisal prednost zaradi podlage, na kateri se bo igrala tekma in tudi zaradi ritma tekem, v katerem je Valur. Izolčan na klopi Maribora opozarja, da avtsajderjev v današnjem nogometu ni več.

»Imajo neverjetni moštveni duh, živijo en za drugega. Imajo polno samozaupanja, hočejo pokazati kvaliteto. To je opozorilo za vse nas, da moramo tekmeca vzeti resno,« opozarja Milanič.

Zmagovalca obračuna v drugem krogu kvalifikacij čaka obračun s švedskim AIK ali armenskim Araratom.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice