FOTO: Jure Banfi
Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije je izrekel kazni za nešportno in neprimerno vedenje navijačev na nedeljski tekmi v Murski Soboti med Muro in Mariborom. Navijači vijoličastih s plastičnim kozarcem nad pomočnika sodnika.

Maribor in Mura sta si denarni kazni zaradi vedenja svojih navijačev prislužili zaradi pokalnega obračuna. Črno-beli so morali plačati 1.300 evrov kazni, vijoličasti pa 1.550. A še več incidentov je bilo na nedeljskem prvenstvenem obračunu, ki ga je zaznamovalo tudi dogajanje pred in po tekmi.

S kozarcem nad sodnika

Zaradi žaljivega skandiranja, prižiganja bakel na tribuni in predkaznovanosti je disciplinski sodnik Nogometni šoli Mura izrekel 1.450 evrov kazni. Kot olajševalno okoliščino je upošteval pisno izjavo kluba.

Še veliko višjo kazen pa bo moral poravnati Maribor. Navijači vijoličastih so si kazen v višini 4.150 evrov 'prislužili' z žaljivim skandiranjem, metanjem bakel na igrišče in povzročitvijo prekinitve, s plastičnim kozarcem pa so zadeli tudi drugega pomočnika sodnika.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice