S Triglav tekom do (še bolj) zdravega in aktivnega življenjskega sloga.

Organizatorji Triglav teka znova spodbujajo predstavnike vseh generacij k zdravemu in aktivnemu življenjskemu slogu. Dobro pripravljenim tekačem in tistim, ki želijo tek kot način rekreacije šele spoznati, omogočajo brezplačno udeležbo na tekaških treningih.

Tekači in drugi, ki si želijo izvedeti (še) več o zdravem življenjskem slogu, pa lahko prisluhnejo tudi digitalnemu posvetu o treh stebrih zdravja: prehrani, gibanju in skrbi za duševno zdravje.

Pod okriljem projekta Triglav tek tudi letos potekajo brezplačni tekaški treningi v devetih slovenskih krajih

Vadbe pod vodstvom izkušenih trenerjev

Vadbe, ki jih vodijo izkušeni trenerji, lahko obiščejo ljubitelji rekreacije vseh starosti in stopenj pripravljenosti. Primerne so namreč za dobro pripravljene tekače in tudi tiste, ki se bodo s tekom srečali prvič. 

Vadbam v Miurski Soboti se lahko pridružite ob naslednjih terminih:

  • v Ljubljani, vsak četrtek ob 19. uri. Vadbe vodi Blaž Kavčič. Zbirno mesto tekačev je na parkirišču pred Živalskim vrtom Ljubljana.
  • v Mariboru, vsako sredo ob 18:30. Vadbe vodi Borut Podgornik. Zbirno mesto je pred Srednjo lesarsko in gozdarsko šolo Maribor, v mestni četrti Studenci.
  • v Murski Soboti, vsako sredo ob 19. uri. Vadbe vodi Boris Kaučič. Zbirno mesto tekačev je pri Osnovni šoli 1 (na stadionu).

Brezplačni tekaški treningi bodo potekali vse do 11. septembra. Ljubitelji rekreacije se lahko nanje prijavijo TUKAJ

Digitalni posvet o zdravem življenjskem slogu

Navdušeni tekači in tisti, ki si želijo izvedeti (še) več o zdravem življenjskem slogu, se lahko 10. junija udeležijo tudi digitalnega posveta Stebri zdravja. 

Na dogodku bodo klinična dietetičarka Sabina Hamberger, psihologinja Klavdija Zver Zahwi in strokovnjak na področju športnega treniranja specialne populacije Primož Kirn, ki bodo skozi moderiran pogovor govorili o treh ključnih stebrih zdravja in dobrega počutja: prehrani, gibanju ter skrbi za duševno zdravje. 

Dogodek bo potekal po spletu. Ljubitelji rekreacije, ki bi želeli pridobiti povezavo do dogodka, lahko svojo prijavo nanj oddajo TUKAJ.

Pripravljeni na 9. Triglav tek

Z vadbami, ki potekajo pod vodstvom izkušenih trenerjev, in upoštevanjem nasvetov za krepitev zdravega življenjskega sloga, se bodo rekreativni tekači lahko bolje pripravili na 9. Triglav tek

Nanj se organizatorji tudi letos pripravljajo z optimizmom, zavzetostjo in veliko željo, da 11. septembra vsem generacijam tekačev znova odprejo vrata v protokolarni park Brdo pri Kranju. Zato so na spletni strani Triglavtek.si že odprli prijave na pet tekaških preizkušenj: polmaraton, tek na 10 km, štafetni tek trojk na 3,4 km, družinski tek na 3,4 km in otroški tek Kuža Pazi na 350 oziroma 700 m.

Ljubitelji teka lahko na spletni strani preverijo zahtevnosti vsakega od tekov, izberejo svojo traso in prijavo na 9. Triglav tek oddajo vse do 3. septembra 2021.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice