Prihajajoči večni derbi kljub desetim točkam prednosti Maribora pred Olimpijo vnema navijaške strasti. Ljubljanski navijači Green Dragons so z neokusnim vabilom na tekmo razburili številne.

V soboto je ob 20.30 v Stožicah na sporedu tretji letošnji večni derbi. Vijoličasti bi z zmago skočili že 13 točk pred Olimpijo in bi bitko za naslov prvaka bržkone povsem odločili. Kljub veliki prednosti Maribora na lestvici pa tudi tokratni derbi vnema navijaške strasti.

Z nenavadnim in tudi neokusnim vabilom na tekmo vabijo Green Dragonsi, ki so na družbenemu omrežju Instagram objavili fotografijo svinjske glave, na katerem je štampiljka grba NK Maribor, zraven so pripisali še »Vsi na derbi!«

Šalca: Pomilovanja vredno!

Na objavo ljubljanskih navijačev so se zgrnili številni ogorčeni komentarji, na družbenem omrežju Facebook se je z zapisom oglasil tudi Matjaž Šalamun Šalca. Ta se je spominjal transparentov pred časom, ki so imeli nekaj več, ugotavlja pa, da danes temu ni več tako. Ljubljančanom očita pomanjkanje kreativnosti, označil pa ga je za žaljivo in pomilovanja vredno.

»Včasih sem, na nek način, spoštoval navijače Olimpije. Spomnim se transparentov, ki so imeli nekaj več, in hočeš nočeš, si se moral nasmejati, tudi na svoj račun. Danes temu ni več tako. Prilepiti grb mojega kluba na svinjsko glavo, ni le žaljivo dejanje, ampak tudi kronično pomanjkanje kreativnosti in tudi iz vidika ultras scene, pomilovanja vredno. Očitno je, da imajo to nagnenje do 'kralja živali' v prostorih, kjer ne živi lev, v genih, kar je pred nekaj časa dokazal že golman Vidmar in se potem opravičil. Je pa dejstvo, da so obupani, svinjsko obupani,« je zapisal Šalca.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
LudiRudi (nepreverjen)

Torej celotni cirkus bo potekal brez športnega navijanja . UBI,UBI,...ŽABARA ...tako vam je bolj všeč.

prerok (nepreverjen)

Mogoče pa bo ta luštkan Olimpijin navijač navijal za vijole,da mu nebi slučajno Viole potrgale ušesa.

Slo122 (nepreverjen)

Viole so znane po najbolj primitivnem obnašanju o tem pa nebo nič govora?? Skoraj celotno tekmo se derejo "ubi žabara" in imajo večino samo žaljiva skandiranja v svojem žepu

Starejše novice