Foto: Jure Banfi
Darka Milaniča se je to poletje povezovalo z nekaj znanimi imeni Balkana, a zdaj je uradno, da se bivši trener Maribor vrača na Ciper, čeprav je moral tik pred koncem zadnje sezone zapustiti klop Pafosa.

Anorthosis je novi delodajalec Darka Milaniča, ki bo trenersko srečo še drugič zapored preizkusil na Cipru. Pri Pafosu so ga odstavili tik pred koncem zadnje sezone.

Zanimivo je, da je moral Izolan klop Pafosa zapustiti prav po porazu na tekmi proti zdajšnjemu delodajalcu, nekdanjemu šefu iz vrst Maribora pa je tla spodnesel strelec odločilnega zadetka Blaž Vrhovec.

Dogovor je že zapečaten, bivši trofejni strateg Maribora je z vodstvom Anorthosis sklenil dveletno pogodbo, pristašem kluba pa se bo prvič predstavil na sobotni novinarski konferenci v Larnaki.

Povezovalo se ga je z nekaj klubi

Pričakovati je, da bo z Milaničem na Cipru sodeloval tudi dolgoletni sodelavec Saša Gajser, ki je nekdanjemu branilcu pomagal že pri Mariboru in Pafosu.

Milaniča se je po presenetljivem slovesu od Pafosa povezovalo z nekaj klubi iz bivše skupne države, najprej z zagrebškim Dinamom, a naj bi njegov vstop v Maksimir preprečila igralska zgodovina.

Dolgoletni branilec graškega Sturma je svojčas igral tudi za beograjski Partizan, s katerim se je po slovesu Aleksandra Stanojevića povezovalo tudi Milaniča.

Do selitve v Beograd ni prišlo, prav tako pa nekdanji trener Primorja, Gorice, Maribora, Sturma, Leeds Uniteda, Slovana iz Bratislave in Pafosa ni sedel na klop Celja in Rijeke, ki se je razšla z Goranom Tomićem.

V kadru tudi dva Slovenca

Barve Anorthosisa, ki se je po vojaškem spopadu na sredozemskem otoku iz Famaguste preselil v Larnako, sta v minuli sezoni branila tudi dva Slovenca, ob že omenjenem Blažu Vrhovcu tudi Denis Popović.

Modro-beli so sezono zaključili na pete mestu ciprskega prvenstva, sicer pa gre za 13-kratne državne prvake. Klub, ki ni še nikoli izpadel iz prvoligaške konkurenci, je zadnjič slavil leta 2008, v sezoni 2020/21 pa je Anorthosis osvojil 11. pokalno krono.

V zadnjih letih je v ciprski ligi vladal predvsem APOEL, zadnja dva naslova pa sta pripadla Omonii in Apollonu iz Limassola.

Bo Milanič lovoriko vrnil v Larnako?

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice