V Nogometni šoli Mura in Nogometnem klubu Maribor so poskrbeli za sila presenetljivo stvar. Skupaj so se namreč odzvali na zadnje zapise o ponudbi vijoličastih za vratarja črno-belih Matka Obradovića.

V začetku tedna je na dan prišla novica o tem, da naj bi Maribor v Ljudski vrt želel vrniti vratarja Mure Matka Obradovića. Slednji je potrdil, da je od posrednika na njegov naslov prišla ponudba, ki pa jo je zavrnil in v izjavah še enkrat poudaril, da se je zaljubil v Muro in nima prav nobene želje po tem, da zapusti soboškega prvoligaša.

Maribor je v izjavi za javnost seveda demantiral novice, da naj bi se pogovarjali z Obradovićem, kar je bilo za pričakovati. A kjer je dim, je ponavadi tudi ogenj. 

Ko se je zdelo, da se zadeva zaključuje, pa je ta dobila nadaljevanje in to v obliki skupne izjave za javnost, kar je presenetljiva stvar za kluba, ki sta že tradicionalno rivala.

Skupno izjavo objavljamo v celoti.

»Nogometni klub Maribor in Nogometna šola Mura na igrišču tekmujeta, izven igrišča pa sodelujeta in imata podobne poglede na nadaljnji razvoj slovenskega nogometa. V času covid-19 pandemije so se naša stališča še bolj zbližala pri skupnih aktivnostih in sodelovalnem pristopu pri reševanju vseh težav, ki so jih krizne razmere prinesle v slovenski nogomet.

Ko bo spet čas za nogomet, bomo na igrišču storili vse, da bi tekmovali in želeli premagovati eden drugega na športni način. Ne bomo pa posegali po nedovoljenih sredstvih, ki se, žal, uporabljajo v zadnjih dneh v zgodbi, v katero sta oba kluba vpletena brez vsakršnega razloga.

Razumemo, da je obdobje, ko športne aktivnosti mirujejo, zahteven izziv za vse. Tudi s psihološkega vidika. V nobenem primeru pa zdaj v nogometu ni čas za takšne igrice, saj gre za najtežjo mogočo nalogo, preživetje panoge. V trenutnih razmerah je najbolj pomembna enotnost, solidarnost, zato se tudi s to skupno izjavo želita oba kluba ob novem poglavju primera Obradović ograditi od vseh t. i. posrednikov, ki širijo neresnične in zavajajoče informacije, za uresničevanje le njim znanih namenov pa zlorabljajo ugled klubov, ki nista le akterja, ampak z množico navijačev tvorita sestavni del slovenskega nogometa. 

Če so z zapisi, ki so se zvrstili v preteklih dneh, dosegli svoj namen z vznemirjanjem strasti, lahko le ugibamo, vsekakor pa smo in bomo v času krize pripravljeni na še kakšne podobne primere, čeprav takšni zapisi najbolj škodijo igralcu, ki je verjetno največja žrtev zgodbe.

Oba kluba pa bosta medtem nadaljevala s prizadevanji za čimprejšnjo vrnitev igralcev na delovno mesto in ponoven zagon nogometa. Z upanjem, da bomo prihodnje leto ob takšnem času odločali o mestih, ki bodo peljala v tekmovanja za evropske pokale, ob tem pa še vedno lahko razpravljali o tem, ali je bil ofsajd ali ne.«

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice