Pravkar smo si ogledali zadnjo tekmo tretje četrtine prvenstva, ki je potekala v Gorici med nogometnima kluboma Maribor in Gorica. Glavni sodnik je bil Nejc Kajtazović.

NK MARIBOR: Handanović, Hodžić, Ivković, Šuler, Viler, Dervišević, Pihler, Kramarič, Hotić, Zahović, Mlakar. Klop: Cotman, Rajčević, Vrhovec, Ahmedi, Vršič, Tavares, Mešanović. Trener: Darko Milanič.

GORICA: Sorčan, Gregorič, Kavčič, Jogan, Škarabot, Humar, Grudina, Džuzdanović, Marinič, Osuji, Filipović. Klop: Štrukelj, Burgić, Kolenc, Žigon, Tomiček, Curk, Šantek. Trener: Miran Srebrnič.

Strelci: 0:1 Ivković (26), 0:2 Mlakar (29), 0:3 Hotić (30), 0:4 Zahović (38), 0:5 Vrhovec (78), 0:6 Tavares (87).

Tekma se je pričela z enako začetno enajsterico kot v sredo proti Triglavu, nespremenjena pa je bila tudi sedmica na klopi.

Že pri 6. minuti ni veliko manjkalo do ekspresnega vodstva, ko je Kramarič spretno streljal z 20 metrov, a je žoga zadela ob levo vratnico.

V 10. minuti so prvič napadali gostitelji, Gregorič s predložkom za gol, a je Šuler s pravočasnim izbil v kot. Nato se je Šuler pripravil akcijo za zaključek z dolgo podajo do Zahovića, a mu je poskus preprečila obramba Sorčana. Ponovno je glavno vlogo prevzel Kramarič, ki je preigraval do udarca, a je žoga zadela v okvir vrat, medtem ko se je na pravem mestu znašel Sorčan.

Goriški vratar se je po Hotićevem poskusu znova znašel na novi preizkušnji v 19. minuti, a je uspel odbiti. Tako je čez dve minuti Hotić ponovno s preigravanjem prišel pred gol, s povratno podajo iskal mladega Zahovića, a je njegov poskus blokiral Grudina.

Nato pa gol!! V 26. minuti je podal Dervišević, nakar je Ivković žogo z glavo natančno usmeril v levi zgornji kot! To je bil njegov prvi gol za NK Maribor! 0:1!

Ni minilo veliko, ko je vodstvo povišal Mlakar, Pihler je žogo podal s sredine proti desni strani, nakar je Mlakar poskrbel za akcijo – z levo nogo je žogo silovito brcnil v desni zgornji kot! 0:2!

NEVERJETNO! Ni še bilo dovolj, serija se je nadaljevala – v naslednji minuti je Zahović podal z leve strani proti Hotiću, ki je prehitel Škrabota in zabil žogo pod prečko. 0:3!

Po prekršku nad Marinčičem je v 37. minuti rumeni karton dobil Hodžić.

38. minuta: IMENITNA AKCIJA VIJOLIČASTIH! Imenitna podaja Handanoviča proti Mlakarju, ko je pritekel mladi Zahović in zadel gol. Neverjeten protinapad in 0:4!!

V 39. minuti je prostor izkoristil Zahović, a se je goriški vratar dobro izkazal. V 43. minuti je prišlo do prvega poizkus Novogoričanov na današnji tekmi. Humar je z okoli 28 metrov sprožil strel.

V 45. minuti rumeni karton za Pihlerja, po prekršku nad Kavčičem na sredini igrišča.

Tako se je polčas zaključil z vodstvom Maribora s 4 goli!

V drugi polčas je zakorakala nespremenjena enajsterica, ki je že v 47. minuti Kramarič skušal ponoviti akcijo z diagonalnim udarcem proti nasprotnemu golu, a je Sorčan z uspešnim posredovanjem preprečil višanje vijoličnega vodstva. Tako se je zgodilo tudi v 50. minuti, Dervišević je predložil z leve strani, Zahović pa zabil z glavo in zadel vratnico.

V 66. minuti se je zgodila prva menjava, namesto Pihlerja je prvič v tej pomladi na igrišče stopil Vrhovec.

Takoj zatem so po dolgem času znova poskusili Novogoričani, ko je z razdalje streljal Kolenc, a se je Handanović znašel na pravem mestu.

V 69. minuti je uspešnega Mlakarja zamenjal Tavares. Čez tri minute je podal Viler, Hotić pa je z udarcem z glavo zadel ob vratnico.

V 75. minuti je prišlo do obetavnejšega prostega strela Zahovića z 18 metrov, saj ga je pred tem s prekrškom ustavil Kavčič. A je zadel v obrambni zid.

Prišlo je do tretje menjave, namesto Vršiča je vstopil Kramarič.

IN PONOVNO GOL!! V 78. minuti je prišlo do ponovnega vodstva Vijoličnih – 0:5!! Tokrat je Dervišević uredil izjemen predložek, po kotu pa je Vrhovec z glavo natančno zadel desni kot!

Neverjetno. V 87. minuti so Mariborčani tekmo zaključili. Po podaji Vršiča je je z glavo v levi kot tokrat nameril Tavares! - 0:6!

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice