Foto: Jure Banfi
Po ligaškem premoru in pestrih reprezentančnih aktivnostih se danes nadaljuje ligaško tekmovanje.

Za Maribor se nadaljevanje začenja z vse prej kot spodbudnim razpletom: Aljoša Matko je med akcijo selekcije U21 staknil okužbo in ga ne bo med kandidati za nastop preostali člani mlade izbrane vrste.

Jan Mlakar, Žan Kolmanič in Luka Koblar pa so vmes morali mirovati, na trening z moštvom pa so se po uspešno opravljenem testiranju lahko vrnili od srede.

Nemanja Mitrović, Alexandru Cretu in Kenan Pirić pa so imeli sredine večerne termine reprezentančnih tekem, tako da so se priključili v zaključnem delu priprav na gostovanje pri Gorici.

»Zadovoljen sem, ko igralci odhajajo v reprezentančne selekcije. To je dobro za klub in iz tega moramo izhajati. Veseli spoznanje, da sta Mitrović in Cretu dobila priložnost na dveh tekmah ter se vračata s spodbudnimi vtisi,« je o dopolnjevanju kadra in delovnem premoru povedal trener vijoličastih Mauro Camoranesi.

Dodal je še, da je »zamisel znana, v prihodnjem obdobju želim videti ekipo z več ritma na igrišču, kot ga je imela pred našim prihodom in v prejšnjih tednih. Dobro smo izkoristili oba delovna tedna, zdaj je to treba potrditi še na igrišču.«

Analiza naslednjega nasprotnika je bila temeljito opravljena

»Gorica je od prihoda novega trenerja precej spremenjena. Gre za ekipo, ki se dobro brani, a ima tudi nekaj posameznikov, sposobnih povzročiti težave v ofenzivnem delu. Čaka nas zahtevna naloga proti nevarnemu nasprotniku, toda največ bo odvisno od naše predstave,« je še poudaril trener.

Med igralci, ki so intenzivno opravili proces vadbe v preteklih dneh, je Ilija Martinović, ki je povedal: »Odpravljali smo težave, ki so se pojavljale v igri. Največ smo delali na fizični pripravljenosti, taktičnih zadevah, ob tem pa smo izkoristili čas in se pogovorili med seboj. Igralci se zavedamo, da smo mi največji krivci za slabše rezultate. Moramo biti bolj zbrani, bolj usklajeni na igrišču. To želimo pokazati že proti Gorici. Nasprotnik ima naše dolžno spoštovanje, vemo, da sta Cvijanović in Velikonja njihova najnevarnejša igralca, ob njima imajo še nekaj igralcev, katerim moramo nameniti pozornost. Bo pa bistvenega pomena, kako bomo mi delovali na igrišču. Smo v nekakšni tranziciji, potrebujemo le nekaj časa, da to obdobje sprememb, v moštvu in v igri, uspešno prestanemo in verjamem, da sledi dobra vijol’čna faza.«

V 16. minuti je Nemanja Mitrović Mariboru priigral prvi gol.

V 62. minuti je Rudi Požeg Vancaš Mariboru priigral drugi gol.

Rok Kronaveter je v 65. minuti Mariboru priigral kar tretji gol.

Denis Mlakar je v 85. minuti Mariboru priigral kar četrti gol.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Da ne kvarimo razpolozenja.Cestitke in s takim tempom naprej

Starejše novice