FOTO: Jure Banfi
V Nogometnem klubu Maribor so se odzvali na poročanje časnika Delo, da so vodilni pri mariborskem prvoligašu zahtevali sestanek z vodstvom sodniške organizacije.

Prihajajoči večni derbi razburja strasti na več ravneh. Tako je za provokacijo poskrbela navijaška skupina Green Dragons, ki je objavila za mnoge neokusno vabilo, na katerem je na svinjski glavi štampiljka NK Maribor. Veliko zanimanja je vzbudil tudi članek v časniku Delo, ki je poročal, da je NK Maribor zahteval sestanek s sodniško organizacijo, kateri je bil odpovedan tik pred zdajci.

V NK Maribor so se odzvali na članek z naslovom 'Maribor je zahteval sestanek, ki ga ne bo' in ga označili za zavajanje javnosti.

»Govoric ali medijskih zapisov običajno ne komentiramo, tokrat pa gre za neresnico in obtožbo, ki zahteva pojasnilo. Zdi se nam skrajnje neprimerno na tako zavajajoč način zapisati sestavek, kot so to storili v športnem uredništvu Dela. 

Obveščamo javnost, da NK Maribor ni zahteval nobenega sestanka z vodstvom sodniške organizacije! Podtikanja o zakulisnih igrah brez preverjanja dejstev so žaljiva, neprimerna in pričakujemo opravičilo športnega uredništva Dela z objavo v najkrajšem možnem času.

Veselimo se derbija, naslednjih 90 minut bo znova pomenilo najboljšo promocijo lige, žal pa tovrstne medijske manipulacije mečejo temno senco na spektakularni večer slovenskega nogometa, preden smo sploh dočakali začetni sodniški žvižg,« so zapisali v klubu z Mladinske 29.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice