Foto: Jure Banfi
Slovenski prvaki v zgoščenem sporedu preizkušenj odštevajo ure do dvoboja četrtega kroga CEV Lige prvakov. Sebastijan Škorc napoveduje, da se Mariborčani ne bodo ustrašili izziva.

Mariborčani pred dnevi zaradi izbruha okužb s koronavirusom niso odpotovali v ruski Novososibirsk, drugo polovico skupinskega dela CEV Lige prvakov pa odpirajo v Italiji.

Četa Sebastijana Škorca po okužbah s koronavirusom še ne pozna poraza, nocoj pa jo čaka najzahtevnejši januarski izziv. Mariborčani se bodo v Italiji pomerili z aktualnimi evropskimi in svetovnimi podprvaki.

Volley Lube iz Civitanove je nesporni favorit obračuna, saj so Italijani januarja na kolena spravili tudi aktualne zmagovalce lige prvakov, odbojkarje Kędzierzyn-Koźleja. Z osmimi točkami so vodilna ekipa skupine C.

Mariborčani so v skupini klubov, ki so osvajali naslove evropskih prvakov, pravcati malček, v štajerski prestolnici pa so večkrat poudarili, da je liga prvakov nagrada za uspešno lansko sezono.

Lube poln zvenečih imen

Nocojšnji tekmec je decembra v Dvorani Tabor slavil s 3:0, a so se Mariborčani pogumno zoperstavili zveneči zasedbi. Sebastijan Škorc je bil tedaj zadovoljen s podobo ekipe, tudi tokrat pa napoveduje podoben pristop:

»V četrtem krogu lige prvakov nas čaka gostovanje v Italiji, pri ekipi Cucine Lube, ki je podprvak letošnjega klubskega svetovnega prvenstva, ki je bilo decembra v Braziliji. 

Lube je ena najboljših ekip sveta in po imenih najbolj zvezdniška ekipa na svetu. Na igrišče bomo stopili hrabro in dali vse od sebe, saj se zavedamo, da takšnih tekem ne igraš vsak dan. 

Ekipo Lubeja spoštujemo in se zavedamo njenih kvalitet, a se ne bojimo tega izziva, da bodo stali na drugi strani mreže največja imena, kot so Zajcev, Gabi, De Cecco, Juantorena, Yant, Lucarelli, Anzani in Simon.«

Spopad v dvorani Eurosuole Forum se bo pričel ob 19.30, spremljali ga boste lahko v prenosu na TV Arena Sport.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice