FOTO: NK Dobrovce
V nedeljo je na tekmi zadnjega kroga 3. lige sever v Dobrovcah prišlo do incidenta, v katerega se je vključila tudi policija, ponorelemu nogometašu pa grozi zapor.

Tekma med NK Dobrovce in NK Pohorje ni odločala o ničemer, kljub temu pa je moral sodnik Aleš Fridl pokazati kar štiri rdeče in še osem rumenih kartonov. Tekma se je končala z rezultatom 1:1, a je tekmo zaznamoval incident v 87. minuti tekme, ko je nogometaš Dobrovc Naser Kajtazi najprej s komolcem udaril Timoteja Javornika, nato pa ga še brutalno napadel.

Kajtazi je Javornika, potem ko je bil zaradi udarca s komolcem že izključen, začel še daviti in ga je še dvakrat udaril ter enkrat brcnil obraz. Pri tem mu je zlomil nos, čeljust, ličnico in mu poškodoval zobe, zaradi česar se Javornik še vedno zdravi v mariborski bolnišnici, poroča Večer.

Igral v 1. SNL, Nemčiji in Avstriji, zdaj mu grozi zapor

Zanimivo je, da je brutalni napad na nasprotnika uprizoril nogometaš, ki je izkusil tudi profesionalno plat nogometa. Naser Kajtazi, rojen v Mariboru, je namreč v svoji nogometni karieri igral tudi v 1. SNL, in sicer za Dravo, Koper in Nafto. V slovenskem prvoligaškem tekmovanju je zbral 21 nastopov in za Lendavčane dosegel tudi 2 zadetka.

Bivši kadet mariborskega Železničarja in Aluminija ter mladinec Drave, se je po epizodi pri Nafti preselil celo v tujino. Leto dni je igral v drugi ekipi nemškega Münstra, kjer je nastopal v šesti nemški nogometni ligi. Zatem se je na kratko vrnil v ptujsko Dravo, nato pa znova krenil čez mejo. Igral je še za avstrijski Mettersdorf in nemški SC Greven. Po nemškem nižjeligaškem tekmovanju se je vrnil na Ptuj, nato pa v Dobrovce. Zdaj je nogometno kariero, kljub šele 25 letom, bržkone že končal, saj mu poleg 5-letnega suspenza grozi zapor.

»Lahko potrdimo, da obravnavamo kaznivo dejanje povzročitve hude telesne poškodbe, ki jo je utrpel moški med omenjeno nogometno tekmo,« so za Večer potrdili na Policijski upravi Maribor.

Do pet let zapora

»Kdor koga tako telesno poškoduje ali mu prizadene tako škodo na zdravju, da bi bilo lahko zaradi tega v nevarnosti življenje poškodovanca, ali je uničen ali za vselej in znatno oslabljen kakšen del njegovega telesa ali kak organ ali je začasno in znatno oslabljen pomemben del telesa ali pomemben organ ali je zaradi tega poškodovani začasno nezmožen za vsakršno delo ali je njegova zmožnost za delo za vselej zmanjšana ali je bila začasno precej zmanjšana ali je bil začasno skažen ali mu je začasno hudo ali za vselej v manjši meri okvarjeno zdravje, se kaznuje z zaporom od šestih mesecev do petih let,« - 1. odstavek 123. člena Kazenskega zakonika.

Tretjeligaš iz Ruš obsodil napad, Dobrovce Kajtazija že »nagnale«

Hitro po samem incidentu sta se na družbenih omrežjih z izjavama oglasila tudi oba vpletena nogometna kluba. NK Pohorje, čigar član Timotej Javornik še vedno leži v mariborski bolnišnici. »Namesto da bi pisali o tekmi, nogometni igri na visokem nivoju in zaključku prvenstva, smo bili le nekaj minut pred koncem srečanja, ki ni odločalo o ničemer, priča grozovitemu napadu na našega igralca, posledica katerega so hujše poškodbe obraznih kosti. Dejanje, ki ga ne moremo prezreti, še manj oprostiti, je vredno vsakega obsojanja. Hinavsko, brutalno in nešportno obnašanje ne sodi na nogometna igrišča, kakor tudi ne v vsakdanje življenje. Incident, ki smo mu bili priča, smo na kraju prijavili policiji, ki zadevo preiskuje in verjamemo, da bo prišla do pravičnega zaključka. Na tem mestu pa pozivamo tudi MNZ Maribor in Nogometno zvezo Slovenije za ustrezne sankcije, ki pritičejo takšnemu napadu,« so zapisali.

Kmalu zatem so se oglasili tudi iz vrst NK Dobrovc, kjer so ostro obsodili dejanje njihovega že bivšega igralca. »Dejanje našega (bivšega) igralca smo ostro obsodili, ga nemudoma odstranili iz ekipe in mu odsvetovali gibanje v okviru športnega parka v upravljanju našega kluba,« so zapisali in dodali, da so poskrbeli, da se je konfliktna situacija takoj pomirila in ni v nobenem trenutku eskalirala med drugimi igralci in obiskovalci tekme, poškodovanemu nogometaši Pohorja pa so zagotovili nujno pomoč ter uredili hitro intervencijo iz UKC Maribor.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice