FOTO: Jure Banfi
Specializirani spletni portal za tržno vrednost nogometašev Transfermarkt člane NK Maribor 'ceni' veliko bolj kot nogometaše Olimpije.

Vse oči slovenske nogometne javnosti so že uprte v sobotni večer, ko se bosta v Stožicah pomerila Olimpija in Maribor. Vijoličasti imajo pred ljubljanskimi zasledovalci na lestvici Prve lige Telekom Slovenije deset točk prednosti, kar pomeni, da bi z morebitno zmago Mariborčani storili velik korak k osvojitvi še 15. državnega naslova.

Maribor z več kot pet milijonov evrov vrednejšo ekipo

Na portalu Transfermarkt, kjer beležijo ocenjene tržne vrednosti nogometašev, smo primerjali ekipi Maribora in Olimpije. Po zadnjih spremembah se zdi, da je Maribor velik favorit, saj ima veliko vrednejšo ekipo od svojih tekmecev.

Skupna vrednost nogometašev Maribora znaša 13,8 milijonov evrov, medtem ko so nogometaši Olimpije ocenjeni na 8,55 milijonov evrov.

Izjemen skok Mlakarja po prestopu

V minulih dneh so na Transfermarktu posodobili vrednosti nogometašev, kar je moštvu vijoličastih še dvignilo vrednost. Največ je vreden Jan Mlakar, ki mu je po prestopu v angleško premierligo tržna vrednost iz 750.000 evrov poskočila na 2 milijona evrov, s čimer je daleč najvišje ocenjeni nogometaš Prve lige Telekom Slovenije.

Sledi mu reprezentančni napadalec Luka Zahović, ki je ocenjen na 1,25 milijona evrov, milijonski znesek pa dosega še vezist Amir Dervišević.

Nato sledijo Martin Milec, Blaž Vrhovec in Kenan Pirić, ki so ocenjeni na 800.000 evrov, v družbi njih pa se znajde tudi najvišje ocenjeni nogometaš Olimpije Stefan Savić. Pred naslednjim nogometašem Olimpije so še Saša Ivković (750.000 evrov) in Jasmin Mešanović, Aleks Pihler ter Dino Hotić, ki so ocenjeni na 700 tisočakov. Naslednji za Savićem pri Olimpiji so Dino Štiglec, Matic Črnic in Asmir Suljić, ki so ocenjeni na 600.000 evrov.

Najvišje ocenjeni nogometaši Maribora:

Jan Mlakar 2 milijona
Luka Zahović 1,25 milijona
Amir Dervišević 1 milijon
Martin Milec 800.000 evrov
Blaž Vrhovec 800.000 evrov
Kenan Pirić 800.000 evrov

Najvišje ocenjeni nogometaši Olimpije:

Stefan Savić 800.000 evrov
Dino Štiglec 600.000 evrov
Matic Črnic 600.000 evrov
Asmir Suljić 600.000 evrov
Jucie Lupeta 500.000 evrov
Tomislav Tomić 450.000 evrov

Olimpija z dvakrat več tujci od Maribora

Zanimiva je tudi primerjava po številu tujcev v obeh moštvih. Medtem ko imajo vijoličasti v svojih vrstah osem nogometašev, ki nimajo slovenskega državljanstva, je takih pri Olimpiji kar šestnajst. Ljubljančani imajo v moštvu največ tujcev v vsej ligi, dva manj imajo v Krškem, še dva manj v Aluminiju, medtem ko jih imajo več kot pri Mariboru tudi v Domžalah (10).

Bodo vijoličasti prednost na tržnici uspeli dokazati tudi na igrišču?

Kako se bo končal sobotni večni derbi?

Choices

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice