FOTO: Jan Rozman
Mariborski nogometaši se danes odpravljajo v Moravske Toplice, kjer bodo v zdaj že tradicionalni pripravljalni bazi stanovali do sobote. Danes opoldne znana usoda Zlatka Zahovića, ki bi znal znova zasesti stolček v pisarni pod Ljudskim vrtom.

Za Mariborom je že teden in pol priprav pred pričetkom nove sezone, za vijoličastimi pa je tudi že prva pripravljalna tekma. V soboto so novopečenemu tretjeligašu Šmartnemu zabili kar deset zadetkov in tako silovito začeli pripravljalne obračune. Varovanci Darka Milaniča se danes odpravljajo na tradicionalne enotedenske priprave v Prekmurje, kjer bodo nastanjeni v Moravskih Toplicah.

V tem tednu bodo vijoličasti med pripravami na prekmurski ravnici odigrali tri pripravljalne obračune. Že jutri se bodo pomerili z moštvom Kukesi, do konca tedna pa sledita še preizkušnji proti makedonskemu Vardarju in ruskemu Uralu.

»Stanje je dobro in lahko nadaljujemo na teh temeljih. Naslednji dnevi bodo izredno pomembni. Čaka nas veliko dela, na tekmah proti moštvom, ki jih ne poznamo tako dobro, se bomo morali ustrezno odzivati. Želim videti moštveni duh, ki se je pripravljen boriti za zmago. Z dovolj živahnosti, tekmovalnosti v igri. Ob tem pa tudi z dovolj odločnosti v dvobojih,« je za klubsko spletno stran povedal Darko Milanič.

Maribor od danes znova z Zahovićem?

Medtem ko bodo nogometaši že nastanjeni v Moravskih Toplicah bodo vse oči slovenske športne javnosti uprte v klubske prostore Maribora. Tam bo danes ob 12. uri predstavljen »aktualne klubske novice in prihodnje smernice delovanja kluba«, kar pomeni, da bo klub danes uradno naznanil usodo Zlatka Zahovića, ki je po končani sezoni za medije napovedal slovo z mesta športnega direktorja.

Zatem je Zahović proti vodstvu kluba na čelu s predsednikom Dragom Cotarjem izstrelil več strupenih puščic, konec minulega tedna pa sta športni direktor z 11-letno polno športnih uspehov kariero v Ljudskem vrtu in prvi mož mariborskega prvoligaša le sedla za skupno mizo.

Po poročanju EkipeSN sta sestankovala kar pet ur, kar je bilo naznanilo, da so se strasti bržkone umirile. Ob včerajšnji naznanitvi današnje novinarske konference pa je Sportal postregel z informacijo, da je Zlatko Zahović s predsednikom Dragom Cotarjem dosegel dogovor in bo ostal del NK Maribor.

Tako bodo danes opoldne v klubu po vsej verjetnosti razkrili kakšno bo nadaljnje skupno sodelovanje z Zahovićem. Novinarsko konferenci ob 12. uri boste lahko v živo spremljali tudi na Facebook strani Mariborinfo.com.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice