Potem ko je vlada v sredo odločila, da bodo s 23. majem lahko znova potekala tudi tekmovanja na državni ravni, je postalo tudi jasno, da se bo v začetku junija nadaljevalo tudi nogometno državno prvenstvo.

Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović je zadovoljen, da se bo nogomet kmalu vrnil. 

»To je dobra novica, da se nogomet lahko začne, da se lahko igra po 23. maju. Glede na to, da so klubi nekontaktne treninge že začeli, upam, da bodo začeli tudi kontaktne prej, kot je predvideno. To bi pomenilo boljše priprave za klube in sam začetek prvenstva. Klubi si tako kot jaz zelo želijo, da bi začeli prvenstva v začetku junija. Ključno pa je, da se prvenstvo konča na igrišču in si bodo klubi prek tega izborili nastope v evropskih pokalih,« je za spletno stran Nogometne zveze Slovenije povedal Mijatović.

Kot je še povedal prvi mož Nogometne zveze Slovenije, bi bilo nemogoče igrati, če bi odgovorni v državi vztrajali pri karanteni. 

»Če bi se vztrajalo na karanteni in rednih testiranjih, ne bi bilo možno igrati. Ampak tudi v pogovorih s strokovno skupino ministrstva za zdravje se ugotavlja, da testiranja niso stoodstotna, ker se lahko okužba pokaže pozneje, in tudi niso potrebna, če se izvede vse aktivnosti, ki so v protokolu,« pravi Mijatović in dodaja, da se bo v primeru, da bi bilo pri katerem od nogometašev zaznati simptome, ta moral sam izločiti. Da bi bila v karanteno poslana celotna ekipa, ni v načrtu.

Nogometna zveza Slovenije bo skupaj s klubi poiskala najbolj primeren termin za nadaljevanje prvenstva, najbolj verjetni datumi pa so 3., 6. ali 10. junija.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice