Vir: Faceboook profil Čiro Blažević
Nogometni svet je danes pretresla novica, da se je poslovil legendarni Čiro Blažević.

Trener vseh trenerjev. Tudi to je eden od nazivov, ki si jih je Miroslav Ćiro Blažević prislužil v bogati in dolgoletni karieri.

Čeprav ga že nekaj let ni več bilo ob robu igrišča, pa je nedavno priljubljeni Ćiro znova pretresel medije, ko je razkril, da je vnovič bil bitko z rakom.

V pogovoru za hrvaški Story je razkril, da se je sprijaznil z diagnozo. Zdaj je javnost pretresla vest, da se je poslovil.

Blažević je kot trener spisal nekaj neverjetnih podvigov, tudi tistega z reprezentanco Hrvaške, ki jo je na svetovnem prvenstvu 1998 v Franciji popeljal do tretjega mesta in bronaste medalje.

Oseminosemdesetletnik je dejal, da za največji uspeh kariere šteje dosežek na klopi Dinama, ki ga je v sezoni 1981/82 po 24 letih čakanja popeljal do naslova jugoslovanskega prvaka.

Leta 2003 je nekaj mesecev vodil tudi soboško Muro, s svojim prihodom v Slovenijo pa je že na treningu polnil tribune Mestnega stadiona Fazanerija.

Pred dnevi se je s sinom Miroslavom mlajšim v vidno slabem stanju še zadnjič sprehodil po Zagrebu in hrvaškim medijem napovedal, da ne bo dočakal rojstnega dne.

V petek bi dopolnil 88 let. Počivaj v miru!

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Default (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Nic posebnega, en yugo ustas manj

Jakove (nepreverjen)

DŽUBRE USRANO. CRKO ŠTO PRE GOVNO SMRDLJIVO.

In reply to by Default (nepreverjen)

Rq (nepreverjen)

kaj imamo Slovenci s tem??? Saj nismo več v Jugoslaviji...

Starejše novice