Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Nogometni klub Maribor bo moral zaradi neprimernega vedenja navijačev spet seči v žep. Plačati bo moral kar 1950 evrov kazni. Na drugi strani je Mura prejela nižjo kazen.

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Roman Jeglič je po 18. krogu Prve lige Telemach spet kaznoval Nogometni klub Maribor.

Kot razlog za visoko kazen disciplinski sodnik navaja nešportno in neprimerno vedenje navijačev – večkratno prižiganje bakel, metanje petard, baklo odvržena pod ograjo igrišča, žaljivo skandiranje, predkaznovanost. 

Klub bo moral plačati kar 1950 evrov kazni.

Zaradi pretepa kar 28 pripadnikov Viol predčasno napotili nazaj v Maribor

Spomnimo. Pred nogometno tekmo v Fazaneriji je prišlo tudi do skupinskega pretepa v mestnem parku. 

Posebne policijske enote so bile nemudoma napotene na kraj, zaradi udeležbe v množični kršitvi je bilo 28 pripadnikom navijaške skupine Viole, ki so bili prisotni pri pretepu prekinjeno potovanje. 

Posebne policijske enote pa so navedene spremljale v Maribor. Vsem je bil izdan plačilni nalog. Policisti so v policijskih postopkih uporabili tudi prisilna sredstva, in sicer dvakrat telesno silo, dvakrat palico ter plinski razpršilec zoper več oseb.

Kazen bo morala plačati tudi Mura

Na drugi strani bodo iz istega razloga v blagajno Nogometne zveze Slovenije prispevali tudi pri Muri.

Zaradi nešportnega in neprimernega obnašanja navijačev, prižiganja večje količine bakel bodo morali plačati 450 evrov. Nižjo kazen so prejeli zaradi olajševalne okoliščine – pisne izjave kluba. 

450 evrov bodo morali zaradi nešportnega vedenja navijačev plačati tudi pri Radomljah, pri Taboru Sežani pa bodo plačali 400 evrov, ker glavni trener in igralec po tekmi nista podala izjave.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
SLO (nepreverjen)

Ni bila to kazen prvič in ne zadnjič. Glavno da ima trener Maribora Karanovič pro licenco in klubu ni potrebno iskat nekih eksotičnih trenerjev.

Surfeiter (nepreverjen)

Romano Jeglić ... drži se ti svoje Pušče ... ciganu jedan ...

Marburg ad drau (nepreverjen)

slovenija je od nas slovencev!!!!nikoli ni bila del balkana nikoli ne bo balkan!!!!

In reply to by Surfeiter (nepreverjen)

Starejše novice