FOTO: NK Maribor
Nogometni klub Maribor je potrdil prihod tretjega novinca za prihodnjo sezono. Iz Francije v Ljudski vrt prihaja nekdanji nogometaš Domžal.

Novinec v dresu vijoličastih bo v prihodnji sezoni Jan Repas. 23-letni nogometaš se v Maribor seli po 32. tekmah za francoski Caen. Repas je z Mariborom podpisal pogodbo do leta 2023, potem ko je prekinil pogodbo s francoskim klubom in v Maribor prišel s statusom prostega igralca.

Repas se bo pridružil moštvu na treningih že od srede, pravico nastopa pa bo imel ob začetku nove sezone.

»Redko se zgodi, da 23-letni nogometaš prinaša izkušnje z igranjem v evropskih pokalnih dvobojih, v članski reprezentanci in iz top 5 lige v Evropi, ob tem pa se je že tudi seznanil z osvajanjem trofej. Jan združuje značilnosti, ki imajo veliko veljavo v Mariboru. Predvsem pa je pokazal veliko željo po prihodu, saj se je ob prekinitvi pogodbe z Caenom odrekel precejšnjemu delu zaslužka,« je novo moč v zvezni vrsti za spletno stran kluba predstavil športni direktor Oliver Bogatinov.

Odločitev za prihod v Maribor ni bila težka

Jan Repas je pred odhodom v Francijo igral za Domžale, zdaj se seli v Ljudski vrt. »Tukaj sem odigral zadnjo prvenstveno tekmo v slovenski ligi, zdaj pa prav Ljudski vrt postaja moj novi dom. Zame je to najbolj emocionalen stadion v Sloveniji, tako da sem izredno vesel. Ko sem bil na nasprotni strani, je bila tukaj vedno posebna kulisa in se je občutilo, kako navijači dihajo s svojim moštvom. Ko sem dobil klic iz Maribora, nisem okleval. Vsi vemo, kaj pomeni Maribor v Sloveniji in tudi v Evropi, zato odločitev ni bila težka,« je o prihodu v Maribor dejal 23-letni nogometaš.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Veliko uspesnih iger v svetem dresu

Starejše novice