Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Živahno na igrišču, živahno v pisarnah. Stopnjujejo se priprave NK Maribor na evropsko premiero, tudi z dopolnjevanjem moštva za novo sezono. NK Maribor tako potrjuje podpis še ene pogodbe in s tem prihod novega člana.

Sedemindvajsetletni hrvaški nogometaš Marko Alvir je novi igralec Maribora. Krilni hrvaški nogometaš bo v štajerski prestolnici igral kot posojen igralec češke Viktorie iz Plzna. Alvir je med letoma 2015 in 2018 igral za Domžale, so sporočili iz mariborskega kluba.

»Glede na to, da smo ekipo močno pomladili, za Evropo pa potrebuješ ob kvaliteti tudi izkušnje, smo se odločili pripeljati igralca, ki premore oboje. Gre za enoletno posojo z možnostjo odkupa. Pri Marku kakovost ni vprašljiva, ima močno izraženo željo po dokazovanju, zelo pomembno pa je spoznanje, da je bil nazadnje v ritmu igranja, tako da ga ne bo treba čakati. Naše ambicije v evropskem tekmovanju so zelo visoke, zato okrepitev kadra z namenom, da ne sloni vse na mladih, ampak tudi na izkušnjah, « je o Alvirju dejal športni direktor Marko Šuler.

Marko Alvir (foto: NK Maribor).

Kdo je Marko Alvir?

Alvir, ki je bil v mlajših selekcijah član zagrebškega Dinama in dve sezoni tudi madridskega Atletica, pri katerem je občasno treniral tudi s prvo ter igral za tretjo ekipo, se dobro znajde v vseh vlogah v zvezni vrsti.

Po prepričljivih predstavah v domžalskem dresu (58 tekem, 15 golov) si je januarja 2017 prislužil prestop k Slavii iz Prage.

Ob ostri konkurenci in po vmesnih težavah s poškodbo je bil posojen nazaj v Domžale, pozneje pa k češkemu prvoligašu Pribramu, pri katerem je opozoril nase in se januarja 2020 preselil v Plzen. V dresu Viktorie je zbral 11 nastopov, v spomladanskem delu prejšnje sezone je bil posojen k moštvu Dynamo Češke Budejovice.

»Zelo sem vesel, da sem prišel v največji klub v Sloveniji. Klubska pričakovanja so visoka, tega se dobro zavedam, tukaj pa sem, da pomagam ekipi in upravičim svoj prihod. Na Češkem sem preživel štiri leta in pol, ter napredoval kot igralec. Zagotovo sem telesno bolje pripravljen, taktično bolj podkovan. Vmes sem imel nekaj težav s poškodbami, zdaj sem ustrezno pripravljen in storil bom vse, da se čim prej priključim ekipi,« je po prihodu v Maribor dejal Alvir, ki se je moštvu pridružil že na današnjem treningu in bo spet sodeloval s trenerjem Simonom Rožmanom.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice